Shop
Wereldkampioene De Jong verbindt zich langer aan Team Jumbo-Visma

Wereldkampioene De Jong verbindt zich langer aan Team Jumbo-Visma

Antoinette de Jong blijft ook de komende jaren voor Team Jumbo-Visma schaatsen. De 26-jarige Friezin heeft haar handtekening gezet onder een verbintenis die haar tot en met 2024 bij de ploeg van coach Jac Orie houdt.

De Jong, die bezig is aan haar vierde seizoen bij Team Jumbo-Visma, is verguld dat ze haar toekomst kan voortzetten bij de ploeg waar ze 'heel graag' deel van wil blijven uitmaken. "Ik ben hier heel blij mee. Het geeft altijd een fijn gevoel als een team zoveel vertrouwen in je uitspreekt", aldus de regerend wereldkampioene op de 3000 meter. "Ik heb het heel erg naar m'n zin en weet dat het schema van Jac supergoed bij me past. Ik zie geen reden om hier weg te gaan."

Hoewel De Jong nog nooit zo lang bij een ploeg heeft gezeten, is ze van mening dat ze nog lang niet is uitgeleerd onder de vleugels van Orie. "Jac is de eerste trainer die ziet hoe ik me ontwikkel, hij weet als geen ander hoe hij mij op de juiste momenten op mijn best laat zijn", looft de Rottumse haar coach. "Hij wil voor iedereen het beste en steekt heel veel tijd in de individuele schema's. Bij hem weet je gewoon dat je tijdens de belangrijke wedstrijden goed bent."

Ook Orie is verheugd met het nieuws dat De Jong twee jaar langer aan de ploeg verbonden blijft. "Antoinette zit sterk in de lift. Ze ontwikkelt zich alsmaar door en blijft zich op alle afstanden verbeteren", aldus de coach van Team Jumbo-Visma, die aangeeft dat de rek er nog lang niet uit is. "Als ik zie hoeveel groei ze de laatste tijd heeft doorgemaakt, weet ik zeker dat ze op alle afstanden nog beter kan."

De Jong beleeft vooralsnog een succesvol seizoen. De allroundster veroverde aan het begin van het seizoen de Nederlandse titel op de 1500 meter, bemachtigde tijdens het OKT vier olympische startbewijzen en won twee weken geleden Europees goud op de 1500 meter en de ploegenachtervolging. "Ik kan niet anders dan tevreden zijn over hoe het tot nu toe gaat", aldus De Jong. "Ik hoop dat ik deze stijgende lijn door kan zetten naar de Spelen."

Hoe succesvol De Jong tegenwoordig ook is; de tweevoudig Europees kampioene allround gaat ervan uit dat haar carrière pas net is begonnen. "Ik zou heel graag een keer wereldkampioen allround willen worden", klinkt het ambitieus. "Verder wil ik elk jaar met de besten meedoen tijdens de EK's en WK's en laten zien dat ik op de juiste momenten over een goede vorm beschik. Als ik me op alle vlakken kan verbeteren, hoop ik zelfs een keer een poging te doen voor een wereldrecord."

Gerelateerde updates