Shop
Wereldkampioen Verbij zet handtekening onder nieuw contract

Wereldkampioen Verbij zet handtekening onder nieuw contract

Kai Verbij heeft zijn aflopende contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar verlengd. De 27-jarige sprinter, die zich vorig seizoen voor de tweede keer in zijn carrière tot wereldkampioen op de 1000 meter kroonde, blijft nu tot en met 2024 verbonden aan de ploeg van coach Jac Orie.

Verbij is na Dai Dai N'tab, Thomas Krol, Tijmen Snel en Merijn Scheperkamp de vijfde sprinter die zijn contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar heeft verlengd. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en Jac zegt nog veel potentie in mij te zien. Dat geeft een heel goed gevoel", verklaart Verbij zijn keuze om langer te blijven. "De komende vier jaar ontwikkel ik me fysiek waarschijnlijk het hardst door, dus dan is het prettig om in een omgeving te zitten waar alles goed geregeld is."

Volgens Verbij, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Team Jumbo-Visma, werpt de samenwerking met Orie steeds meer zijn vruchten af. "Hij heeft me tot nu toe vaak op de belangrijke momenten goed gekregen en straalt echt uit dat hij niet wil verliezen. Dat helpt ons bij onze prestaties", aldus Verbij, die zich gelukkig prijst dat hij omringd is door snelle ploeggenoten. "We rijden allemaal 34'ers op de 500 meter en minimaal 1.08 laag op de 1000 meter. Dat laat wel zien hoe sterk onze groep is."

Ook Orie kijkt ernaar uit om de samenwerking met Verbij voort te zetten. "Kai is een ontzettend talentvolle schaatser waarvan ik denk dat hij nog steeds niet al zijn talent heeft benut. Hij heeft de capaciteiten om zowel op de 500, 1000 als 1500 meter bij de wereldtop te horen", aldus de hoofdcoach van Team Jumbo-Visma, die het bewonderenswaardig vindt dat zijn pupil op de moeilijke momenten koel blijft. "Dat heeft hij wel bewezen op het OKT, toen hij zich in de laatste rit van de 1000 meter onder grote druk wist te plaatsen."

Verbij, die zich momenteel in Peking voorbereidt op zijn tweede Olympische Spelen, kan tot dusverre terugkijken op een succesvol seizoen. Bij de NK afstanden begin november greep hij de nationale titel op de 500 en 1000 meter en bij het OKT tussen Kerst en oud & nieuw verzekerde hij zich op de 500 en 1000 meter van een olympisch startbewijs. "Het was een heel spannend toernooi. Ik ben blij en trots dat ik op zo'n moment misschien wel de beste race uit m'n carrière heb gereden", doelt Verbij op de 1000 meter.

Voor de komende jaren hoopt de meervoudig wereldkampioen zijn prijzenkast nog wat verder uit te breiden. "Ik zou heel graag nog een medaille willen pakken op het WK sprint en daarnaast zou ik nog een keer wereldkampioen op de 1000 meter willen worden. Gezien de toenemende concurrentie begint het wel steeds lastiger te worden om te winnen."

Gerelateerde updates