Shop
Wereldkampioen Krol verlengt contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar

Wereldkampioen Krol verlengt contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar

Team Jumbo-Visma heeft met Thomas Krol een akkoord bereikt over een verlenging van zijn verbintenis. De 29-jarige sprinter, wiens contract aan het eind van het seizoen afliep, blijft tot en met 2024 verbonden aan de ploeg van coach Jac Orie.

Krol, die zich momenteel voorbereidt op zijn eerste Olympische Spelen, is verguld met het vertrouwen dat hij van de ploeg krijgt. "Ik ben superblij dat ik nog twee jaar deel mag uitmaken van dit dreamteam", aldus Krol, die er enorm naar uitkijkt om de samenwerking met Orie voort te zetten. "Jac is de reden geweest dat ik nu naar de top van de wereld ben gegroeid. Ik zie dit daarom als de enige juiste plek om me de komende jaren verder te ontwikkelen."

Krol zit naar eigen zeggen al vier seizoenen op zijn plek bij Team Jumbo-Visma en hoopt daar de komende jaren nog vele prijzen voor te winnen. "We hebben op dit moment de snelste sprintploeg ter wereld. We rijden allemaal 34'ers op de 500 meter en minimaal 1.08 op de 1000 meter. Er is geen enkel team dat ons niveau kan evenaren", stelt de tweevoudig wereldkampioen op de 1500 meter. "We halen het beste in elkaar naar boven en hebben daarnaast ontzettend veel lol met elkaar. Ik hoop dat dit team bij elkaar blijft."

Ook Orie is 'erg blij' dat één van zijn uithangborden langer aan de ploeg verbonden blijft. "Thomas behoort al jaren tot de absolute top en laat dat keer op keer zien. Ik vind het ontzettend mooi dat we het traject met hem na de Spelen kunnen voortzetten", aldus de coach van Team Jumbo-Visma. Door zijn 34,69 op de 500 meter heeft hij tevens laten zien dat hij nóg meer snelheid in huis heeft dan we al dachten. Die snelheid hopen we in de toekomst uit te kunnen buiten."

Overwinning

Krol kan terugkijken op een succesvolle eerste seizoenshelft. De boomlange sprinter won aan het begin van het seizoen voor de derde keer de Nederlandse titel op de 1500 meter, boekte daarna twee World Cup-overwinningen op de 1000 meter en greep twee weken geleden zijn eerste Europese titel op de 1000 meter. Tijdens het OKT in december plaatste hij zich voor het eerst in zijn carrière voor de Olympische Spelen. "Dat was echt een hele grote overwinning", aldus Krol.

Over twee weken komt hij in Peking uit op zowel de 500, 1000 als 1500 meter. "Ik kijk er enorm naar uit om in Peking de beste Thomas te laten zien." Voor de komende jaren blijft Krol zich vooral focussen op de 1000 en 1500 meter. "Je moet doen wat je leuk vindt en op zowel de 1000 als 1500 meter behoor tot de beste schaatsers ter wereld."

Gerelateerde updates