Shop
Visser loopt bij fietsongeluk breuk in middenhandsbeentje op

Visser loopt bij fietsongeluk breuk in middenhandsbeentje op

Marathonschaatser Harm Visser heeft woensdag bij een fietstraining in Friesland een middenhandsbeentje in zijn linkerhand gebroken. Dat blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis.

De negentienjarige Fries was samen met zijn ploeggenoten Casper de Gier en Mats Stoltenborg aan het fietsen toen het misging. "We gingen rechtsaf en er stonden van die witte betonblokken op de weg. Mats reed voor me en ging er mooi tussendoor. In een split second dacht ik: ik ga erachteraan, maar dat deed ik net wat te laat. Daardoor raakte ik met mijn voorwiel die blokken en ging onderuit", kijkt Visser terug op het ongeluk.

"In eerste instantie dacht ik dat het meeviel, maar dat was helaas niet het geval. In het ziekenhuis bleek er een middenhandsbeentje aan de kant van de duim gebroken te zijn. Helaas is het een botje dat niet snel herstelt vanwege de bloedsomloop op die plek. Wel is het een mooie breuk, waardoor een operatie niet noodzakelijk is."

Voor Visser komt de blessure op een ongelukkig moment, aangezien het belangrijke trainingskamp in Inzell op het programma staat. Na overleg met de technische staf van Team Jumbo-Visma is besloten dat hij wel afreist naar het Zuid-Duitse plaatsje om vervolgens ter plekke te bepalen hoe het trainingsschema eruit komt te zien.

"Het is onwijs zuur dat het nu gebeurt, maar het is wat het is", aldus Visser. "Mijn hand moet twee tot drie weken in het gips, maar als ik er niet te veel last van heb, moet ik wel gewoon kunnen schaatsen. Misschien rijd ik aankomende zaterdagmiddag zelfs al een vijf kilometer, maar dat laat ik nog even afhangen van hoe mijn hand voelt tijdens de training."

Op zaterdag 24 oktober vindt in Amsterdam de eerste wedstrijd van de Marathon Cup plaats. Visser verwacht dan ook niet dat die wedstrijd voor hem in gevaar komt. "De kans dat het coronavirus roet in het eten gooit wat betreft die wedstrijd is groter dan dat mijn breuk een rol gaat spelen."

Gerelateerde updates