Shop
Visser en Stoltenborg langer bij marathonploeg Team Jumbo-Visma

Visser en Stoltenborg langer bij marathonploeg Team Jumbo-Visma

Goed nieuws aan de vooravond van de Marathon Cup Finale: de marathonploeg van Team Jumbo-Visma heeft de contracten van Harm Visser en Mats Stoltenborg opengebroken en verlengd. Het sterke duo ligt nu tot en met medio 2025 onder contract bij het team van ploegleider Peter de Vries.

Visser kent een uitermate succesvol seizoen. De 22-jarige Fries wist tot op heden drie Marathon Cup-wedstrijden te winnen. Ook was hij eind februari in het Zweede Luleå voor het eerst in zijn loopbaan de beste bij een natuurijswedstrijd. Mede dankzij zijn drie zeges gaat Visser aan de leiding van het Marathon Cup-klassement. Bij het ingaan van de finale, die zaterdag plaatsvindt in Leeuwarden, verdedigt hij een voorsprong van vijf punten.

"Ik ben blij dat ik ook de komende twee jaar voor deze mooi ploeg mag uitkomen", aldus Visser. "Ik zit hier goed op mijn plek. De laatste drie jaar zijn een mooi proces geweest, waarin ik mezelf flink heb ontwikkeld. We hebben een team dat voor elkaar wil werken en altijd voor de overwinning gaat. Het geeft een goed gevoel dat de ploeg en de sponsoren zo veel vertrouwen in mij hebben en ervoor kiezen mij voor langere periode vast te leggen. Ik kijk ernaar uit om deze fijne samenwerking voort te zetten."

Ook Stoltenborg, die een heel belangrijke kracht is in het team van De Vries, reageert verheugd op zijn contractverlenging. "Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Ik denk dat we de laatste weken hebben laten zien hoe goed we zijn en ik heb er alle vertrouwen in dat het in de toekomst alleen nog maar beter kan. Met Robert (Post, red.), Harm en ikzelf hebben we drie schaatsers in de ploeg die er vanaf het begin bij zijn. De laatste jaren ging het soms met ups & downs, maar daardoor staat er nu zo'n sterke basis."

De Vries: 'We zijn op de goede weg, maar het kan en moet altijd beter'

De beide marathonschaatsers steken hun ambities niet onder stoelen of banken. "We hebben in de eerste drie jaar van de ploeg al mooie dingen laten zien. Morgen kan het nog een stuk succesvoller worden als we de eindzege van de Marathon Cup weten veilig te stellen. Daarnaast zou het mooi zijn als we de komende jaren ook eens op het hoogste treetje zouden staan bij het NK marathon of de Alternatieve Elfstedentocht. We gaan er als team alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Ploegleider De Vries is in zijn nopjes met het heuglijke nieuws. "Ik vind het onwijs mooi dat we Harm en Mats langer aan onze ploeg hebben weten te binden. Beiden zijn van grote waarde voor het team. Door ze voor langere tijd vast te leggen, zijn we in staat om door te bouwen aan datgeen waar we drie jaar geleden aan begonnen zijn: het opbouwen van de beste marathonploeg van Nederland. We zijn op de goede weg, maar het kan en moet altijd beter. Ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst."

De marathonploeg van Team Jumbo-Visma bestaat aankomend seizoen uit Visser, Stoltenborg, Post, die eerder dit seizoen zijn contract met één jaar verlengde, en nieuwkomers Victor Ramler en Remco Stam. Jorrit Bergsma, die vorige week op de 10.000 meter nog een zilveren medaille veroverde bij de WK afstanden, zal net als dit seizoen wederom een aantal wedstrijden meedoen met de ploeg van De Vries.

Gerelateerde updates