Shop
Vingegaard completeert Tourploeg Team Jumbo-Visma

Vingegaard completeert Tourploeg Team Jumbo-Visma

De laatste plek in de Tourploeg van Team Jumbo-Visma wordt ingenomen door Jonas Vingegaard. Als kopmannen zullen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic worden uitgespeeld, respectievelijk de nummer drie van 2019 en de runner-up van afgelopen jaar. Net als dat duo waren Mike Teunissen, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink en Tony Martin al eerder aangeduid.

Omdat Tom Dumoulin een pauze heeft ingelast, moest er nog één plaats worden ingevuld. Met ritzeges en de eindzege in de Settimana Coppi e Bartali en de tweede plaats in de eindstand van de Ronde van het Baskenland bewees Vingegaard een nieuwe stap in zijn ontwikkeling te hebben gemaakt en rijp te zijn voor een Tourdebuut. De Deen maakte afgelopen jaar deel uit van de Vuelta-ploeg die met Roglic de eindoverwinning behaalde.

“Hier ben ik natuurlijk heel blij mee”, vertelt Vingegaard. “Het is een droom die uitkomt. Ik keek altijd naar de Tour op televisie, dus het is erg leuk om ervoor geselecteerd te worden. Ik ben heel content met mijn ontwikkeling, want ik heb me inderdaad behoorlijk verbeterd. Ik wil nog beter worden en ik hoop dat ik met het helpen van Primoz en Steven ook weer een stap kan maken en veel kan leren. De Tour is iets anders dan de Vuelta, maar het zal zeker weer een mooie ervaring worden.”

“We hebben Jonas in 2019 in de ploeg genomen omdat we zagen dat hij echt talent had”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “Hij liet dat meteen zien. Vorig jaar reed hij een heel sterke Vuelta ter ondersteuning van Primoz. Hij liet daar ook voor het eerst zien dat hij een cruciale rol kan spelen in het hooggebergte, in de Alpen en de Pyreneeën. We voorzien voor hem een voorname rol in de Tour. Zijn selectie is een beloning voor zijn goede resultaten. In theorie kan Jonas zelf een kanshebber worden op de eindzege in een grote ronde. Hij kan ook goed tijdrijden. Maar hij heeft tijd nodig voor zijn ontwikkeling. Dan is er niets beter dan een grote ronde rijden met Steven en met Primoz en hen te steunen en ook van hen te leren.”

Roglic heeft een goed oog in het team dat naar Frankrijk wordt afgevaardigd. “Jonas heeft het verdiend om opgenomen te worden in de ploeg voor de Tour. We hebben de sterkste ploeg samengesteld om samen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Om weer een echt mooie strijd te laten zien. Ik kijk er naar uit om met deze jongens aan de start te staan. Dag na dag moeten we onze kwaliteiten laten zien. Als we dat kunnen, zijn we wat mij betreft winnaars. Ik ben nog steeds supertrots op het resultaat van vorig jaar en vooral op wat we de laatste jaren in de Tour de France hebben laten zien.”

Zoektocht naar negende renner voor de Tour de France gaat verder

Nu de achtste renner voor de Tour de France-selectie van Team Jumbo-Visma is aangekondigd, is het team nog steeds op zoek naar de negende renner. Duizenden mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor een unieke plek op het Tour-shirt. Jij nog niet? Doe dat snel via deze link.

Gerelateerde updates