Shop
Verbij mist door liesblessure NK afstanden en restant schaatsseizoen

Verbij mist door liesblessure NK afstanden en restant schaatsseizoen

Kai Verbij moet de Daikin NK afstanden noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Een liesblessure houdt de 28-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma, die vorig seizoen Nederlands kampioen werd op zowel de 500 als 1000 meter, de rest van het schaatsseizoen aan de kant.

De meervoudig wereldkampioen kreeg zaterdagavond tijdens de laatste trainingswedstrijd in aanloop naar de NK afstanden enkele meters na de start last van zijn linkerlies. Uiteindelijk noteerde hij die avond met 35,20 nog de gedeeld zesde tijd op de 500 meter, die werd gewonnen door ploeggenoot Merijn Scheperkamp in 34,89.

In verband met aanhoudende klachten onderging Verbij woensdag een MRI-scan. Daar kwam de ernst van de blessure aan het licht. Het is een kwetsuur aan dezelfde lies als enkele maanden geleden. Toen moest Verbij na enkele meters een streep zetten door zijn World Cup Kwalificatietoernooi.

"Ik baal hier ontzettend van", aldus Verbij. "Na een mindere start van het seizoen was ik erop gebrand om deze aankomende weken nog mooie dingen te laten zien. Op zich ben ik wel in staat om te schaatsen, maar om jezelf te plaatsen voor de WK afstanden en de resterende World Cups moet je in Nederland in topvorm aan de start verschijnen en razendsnelle tijden neerzetten. Dat lukt op deze manier niet."

"Als ik vanwege mijn kwaliteiten niet goed genoeg was geweest voor plaatsing voor de WK of de laatste twee World Cups had ik ook gebaald, maar dan had ik het misschien nog op een bepaalde manier kunnen accepteren. Dat ik nu helemaal geen kans krijg om mezelf te laten zien, doet ontzettend veel pijn. Voor het eerst in acht jaar ben ik er niet bij op het belangrijkste moment van het seizoen…"

Gerelateerde updates