Shop
Veelzijdige Jorgenson kiest voor Team Jumbo-Visma

Veelzijdige Jorgenson kiest voor Team Jumbo-Visma

Matteo Jorgenson komt de komende drie jaar uit voor Team Jumbo-Visma. Hij is gemotiveerd om met zijn nieuwe ploeggenoten voor de overwinning te strijden.

De 24-jarige Amerikaan is vier jaar prof en kan op nagenoeg alle terreinen uit de voeten. Afgelopen seizoen toonde hij zich in de voorjaarsklassiekers met een vierde plaats in de E3 Saxo Classic en een negende plaats in de Ronde van Vlaanderen, maar werd hij evengoed tweede in het eindklassement van de Ronde van Romandië en achtste in Parijs-Nice.

Die veelzijdigheid was een belangrijke reden voor Team Jumbo-Visma om Jorgenson aan te trekken. “We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft”, licht sportief directeur Merijn Zeeman toe. “De afgelopen seizoenen heeft hij zich heel goed ontwikkeld en op verschillende terreinen aangetoond dat hij tot de beste renners in het WorldTour-peloton behoort. We kijken ernaar uit om met hem te gaan samenwerken. Samen willen we nog beter worden.”

"Veel renners die zich bij deze ploeg aansloten, zijn daarna beter gaan presteren"

Matteo Jorgenson

Jorgenson is gemotiveerd om met zijn nieuwe ploeg voor overwinningen te strijden. “Deel uitmaken van een team dat op alle terreinen voor de overwinning rijdt, dat is waar ik het meeste naar uitkijk”, aldus de Amerikaan. “Of dat nu voor mezelf of een teamgenoot is, dat maakt voor mij niet uit. Strijden voor de winst, dat is wat mij motiveert.”

De winnaar van de afgelopen Tour of Oman verwacht bij Team Jumbo-Visma de volgende stap in zijn ontwikkeling te kunnen zetten. “Op basis van de gesprekken die we gehad hebben, denk ik dat ik heel goed binnen dit team pas. Ik heb goed nagedacht over deze beslissing en kijk er heel erg naar uit om onderdeel van Team Jumbo-Visma te zijn. Veel renners die zich bij deze ploeg aansloten, zijn daarna beter gaan presteren. Dat zegt veel over een team. Ik wil het beste uit mezelf en mijn carrière halen en dat kan hier.”

Gerelateerde updates