Shop
Van Workum verbindt zich langer aan Team Jumbo-Visma

Van Workum verbindt zich langer aan Team Jumbo-Visma

Jordy van Workum blijft ook de komende jaren voor Team Jumbo-Visma schaatsen. De 22-jarige allrounder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2025 aan de ploeg verbindt.

"Ik ben blij dat de handen zijn geschud en ik weer vooruit kan kijken", reageert Van Workum verheugd op het nieuws. "Het vertrouwen dat Team Jumbo-Visma in mij heeft getoond, is geheel wederzijds. Ik zit hier lekker op m’n plek en kan het goed met iedereen vinden. Voor mij is het belangrijk om een vertrouwensband met iemand te hebben zodat je door kan bouwen naar een groter doel. Dat heb ik bij deze ploeg gevonden en daar ben ik heel blij mee."

Volgens Van Workum is de werkwijze bij het team één van de redenen waarom hij zich langer aan het team verbonden heeft. "Door de vele testen die we ondergaan, word ik nauw in de gaten gehouden. Dat past goed bij me. Daarnaast heb ik met Sicco een heel goede coach die erbovenop zit. Ik durf wel te zeggen dat ik mede dankzij hem zo ben doorgegroeid."

Doorbraak
Van Workum beleefde het afgelopen seizoen zijn doorbraak bij het grote publiek. De Midwouder plaatste zich bij het World Cup Kwalificatietoernooi voor de World Cups op de 1500 meter en maakte in Stavanger zijn World Cup-debuut. Bij het NK allround in januari eindigde hij knap als vijfde, nadat hij tot de laatste afstand nog als tweede gerangschikt stond.

"Ik heb een supermooi seizoen gehad", vertelt Van Workum trots. "Natuurlijk hoopte ik erop, maar ik had er van tevoren niet over nagedacht. Wat ik heel leuk vond, was dat ik bij het NK allround een paar mannen heb laten zweten toen ik na drie afstanden tweede stond. Dat een paar grote namen het heet onder de voeten kreeg van mij, is iets wat ik altijd heb gewild."

Van Workum is naar eigen zeggen een sporter die het van kleine stapjes moet hebben. "Toen ik drie jaar geleden bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma kwam, wist ik dat ik de eerste jaren moest gebruiken om te investeren. Veel mensen zeiden tegen mij: ‘Dat zijn de moeilijkste jaren’. Zelf wilde ik van het proces genieten en dat heb ik ook echt gedaan."

Consistent
Komend seizoen hoopt de allrounder er weer een stap bovenop te doen. "Het zou mooi zijn als ik me weer kan plaatsen voor de World Cups. Mijn grootste ambitie is om ooit grote toernooien te rijden, maar of dat volgend jaar al lukt, vind ik lastig te zeggen. Ik heb nog veel te leren en wil graag doorgroeien in deze mooie ploeg. De 1500 meter is mijn beste afstand, maar ik vind dat ik met name op de 5 en 10 kilometer nog veel winst kan boeken. Daar ga ik deze zomer hard aan werken."

Ook Orie, die de sportieve leiding heeft over Team Jumbo-Visma, is in zijn nopjes met het nieuws. "Jordy maakt een heel consistent ontwikkeling door en heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij World Cups kan rijden. Ik verwacht dat hij volgend jaar de aansluiting gaat vinden met de wereldtop. Zijn speerpunten zijn de 1500 en 5000 meter en uiteraard de allroundtoernooien, al kan dat in de toekomst nog veranderen."

Gerelateerde updates