Shop
Van der Sande loopt breuk op in elleboog

Van der Sande loopt breuk op in elleboog

Al vroeg in de E3 Saxo Bank Classic is Tosh Van der Sande betrokken geraakt bij een valpartij. Naar nu blijkt dat de Belg daarbij een breukje in de elleboog opgelopen.

Van der Sande kon de valpartij niet ontwijken. “Iemand voor mij knalde recht op een paaltje. Ik kon dat niet meer ontwijken en mijn fiets vloog onder mij weg. Ik landde recht op mijn elleboog. Ik hoopte eerst nog verder te kunnen, dus vroeg ik een nieuwe fiets. Maar ik kon niet meer steunen, dus verder rijden was geen optie meer. Ik ben dan naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat het een breuk in de elleboog is en er volgt nu een operatie.”

Voor Van der Sande en zijn team is dat een zware domper. “Ik heb veel opofferingen gemaakt en die zijn nu voor niks. De pijn gaat wel over, maar mentaal is dit wel zwaar. Ik heb er hard voor gewerkt en zeker in deze ploeg rijden is een droom. Het is jammer dat het niet meer voor deze klassieke campagne zal zijn. Maar mijn seizoen is nog niet gedaan en ik zal me richten op volgende doelen.”

Gerelateerde updates