Shop
Van den Bos slaat voorjaar over

Van den Bos slaat voorjaar over

Jip van den Bos mist het eerste deel van het aanstaande seizoen. De 24-jarige Alkmaarse kwam eind augustus ongelukkig ten val in de GP Plouay. Daarbij liep ze een hersenschudding op. De renster van Team Jumbo-Visma neemt daardoor noodgedwongen extra tijd in de opbouw van het nieuwe seizoen.

In Frankrijk ging Van den Bos tijdens een aanval onderuit. Op wat hoofdpijn na leek er aanvankelijk niets aan de hand. De impact van de val bleek echter heviger dan gedacht en de renster moest het resterende seizoen aan zich voorbij laten gaan. “Ik ging vorig jaar heel erg goed van start in de eerste koersen. De periode zonder wedstrijden kwam ik ook zonder problemen door. Ik genoot ontzettend van het trainen en ik merkte dat ik progressie maakte. Het tweede deel van het seizoen ging ik wederom vol vertrouwen start. Helaas viel ik in een van de eerste wedstrijden. Het was niet eens hard, maar ik viel wel ongelukkig met een hersenschudding als gevolg.”

Na een lange periode van herstel is ze inmiddels weer bezig met de opbouw van haar activiteiten. “Ik reed in die periode natuurlijk nog voor mijn oude ploeg maar het contact met Team Jumbo-Visma was al zo goed dat ze mij hier van begin af aan in hebben begeleid. Het is een hele lange en lastige tijd geweest, maar gelukkig gaat het nu de goede kant op.”

Door aan het begin van het seizoen af te zien van wedstrijden hoopt Van den Bos het tweede deel van het seizoen volledig hersteld aan de start te kunnen verschijnen. “Eigenlijk is het in mijn situatie het belangrijkst om geen deadline te stellen. Je hebt namelijk totaal geen invloed op hoe lang het duurt. Natuurlijk hoop ik dat ik zo snel mogelijk weer in actie kan komen tijdens wedstrijden, maar op dit moment ben ik allang blij dat ik weer rustig kan opbouwen in de trainingen.”

Gerelateerde updates