Shop
Van Aert houdt halt in Houffalize op weg naar WK gravel

Van Aert houdt halt in Houffalize op weg naar WK gravel

Duizendpoot Wout van Aert staat zaterdag in Houffalize aan de start van zijn eerste gravelwedstrijd op UCI-niveau. De allrounder van Team Jumbo-Visma neemt deel ter voorbereiding op het wereldkampioenschap gravel dat op acht oktober plaatsheeft in de Italiaanse regio Veneto.

“Er komt nog een aantal leuke koersen aan dit seizoen, zoals de Tour of Britain en het EK in Drenthe. Het is de bedoeling om afsluitend het wereldkampioenschap gravel te rijden. Ik vind het wel nuttig om op voorhand al een gravelwedstrijd gereden te hebben. Dit is een mooie kans, dicht bij huis”, aldus Van Aert over zijn deelname in de Ardennen.

“Ik heb nu even rust gehad, dus ik heb niet de beste conditie”, vervolgt Van Aert. “Maar het is fijn om het materiaal een keer te testen en te kijken hoe het er aan toe gaat in zo’n wedstrijd. Ik hoop wat op te steken van de specialisten die aan de start staan. Het is leuk om te voelen hoe het allemaal werkt.”

De ‘world series’ in Houffalize gelden als een kwalificatiewedstrijd voor het WK, maar voor deelname aan het wereldkampioenschap zou Van Aert allicht ook kunnen rekenen op een aanwijsplek van de bondscoach. “Ik rijd hier vooral omdat ik het leuk vind om te koersen en me te tonen aan mijn supporters en het publiek. Ik kijk uit naar het laatste deel van mijn seizoen, met een aantal leuke en nieuwe koersen. Zo is het bijvoorbeeld lang geleden dat ik me nog eens op een EK gericht heb. En het gravellen is iets dat ik gewoon ook heel graag doe.”

"Ik rijd hier vooral omdat ik het leuk vind om te koersen en me te tonen aan mijn supporters en het publiek"

Wout van Aert

Gerelateerde updates