Shop
Van Aert geeft forfait voor nationaal kampioenschap

Van Aert geeft forfait voor nationaal kampioenschap

Toch geen Wout van Aert aan de start, zondag bij het Belgisch kampioenschap wielrennen in Middelkerke. De uittredend kampioen heeft vorig weekend tijdens een training in Tignes zijn knie gestoten aan zijn stuur en dat gaf de voorbije dagen nog lichte irritatie.

Omdat volgende week vrijdag de Ronde van Frankrijk van start gaat, doet Van Aert het tot en met zondag rustig aan. In Kopenhagen is de zesvoudig ritwinnaar in de Tour gewoon van de partij.

Van Aert doet met pijn in het hart afstand van de nationale titel, maar wil met het oog op de Tour het risico vermijden dat de kwetsuur komende week opspeelt. “Ik vind het erg jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen. Ik zou nooit zomaar passen voor een BK. Ik vind het ook jammer dat ik het tijdrijden moest missen omdat het gewoon niet in de planning paste. Maar als ik de Tour niet in gedrang wil brengen is dit het verstandigste besluit”, aldus de 27-jarige renner uit Herentals. Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande zullen in de Belgische titelstrijd de kleuren van Team Jumbo-Visma vertegenwoordigen.

Gerelateerde updates