Shop
Van Aert en Vos keren terug in het veld

Van Aert en Vos keren terug in het veld

Wout van Aert start zaterdag 4 december zijn veldritseizoen tijdens de SuperPrestige-manche in Boom. Marianne Vos maakt een week later haar rentree tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Val di Sole.

Na zijn succesvolle wegseizoen heeft Van Aert rustig opgebouwd naar zijn eerste wedstrijden in het veld. Begin december opent de renner van Team Jumbo-Visma zijn crossseizoen op eigen bodem.

"Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de wedstrijden meer geclusterd te rijden."

Merijn Zeeman

“We hebben de laatste weken flink gepuzzeld aan het cross- en wegprogramma van Wout”, vertelt Merijn Zeeman, sportief directeur van Team Jumbo-Visma. “Wout heeft eerst een goede vakantie gehad en heeft veel gerust en kunnen ontspannen. Zoals iedereen weet, is Wout zeer gepassioneerd voor de cross en geniet hij enorm van de sport. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de wedstrijden meer geclusterd te rijden, waarbij hij in staat is om een hoog niveau te halen in de cross, maar waarbij hij ook perioden kan werken aan de voorbereiding van zijn wegseizoen. Het Belgisch kampioenschap is een belangrijk doel voor Wout. Of hij het WK gaat rijden, laten we nog in het midden en deelname gaan we na het BK beslissen.”

 / 

Head of Performance Mathieu Heijboer: “Het crossprogramma is een onderdeel van een groter plaatje en speelt een rol in dienst van het wegseizoen, maar daarnaast is het voor Wout in de eerste plaats belangrijk dat hij een paar goede crossen rijdt en voor de overwinning mee kan doen. De hoeveelheid crossen is, buiten de drukke periode in december en januari, nog relatief klein met als doel om ook goede trainingen af te kunnen werken in functie van het wegseizoen. Daarom is de eerste trainingsstage in de buurt van Girona ook meegenomen in zijn programma. Ook voor Marianne geldt dat zij vroeg in het wegseizoen grote doelen heeft. Dan ontkom je er niet aan om daar in deze periode rekening mee te houden.”

Direct na haar wegseizoen en een week nadat ze tweede werd in de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen stond Vos in oktober aan de start van drie veldritten in de Verenigde-Staten. Zowel in Waterloo als in Iowa was de Brabantse de sterkste. Na een welverdiende rustperiode maakt ze in Val di Sole weer haar opwachting in het veld. De focus van de 34-jarige renster ligt de komende maanden op de wereldbekerwedstrijden en eind januari hoopt ze deel te nemen aan het WK in Fayetteville.

Gerelateerde updates