Shop
Toptalent Snellink tekent bij Team Jumbo-Visma eerste profcontract

Toptalent Snellink tekent bij Team Jumbo-Visma eerste profcontract

Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Beau Snellink. Het negentienjarige toptalent, dat afgelopen schaatsseizoen indruk maakte, heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

Snellink kende - uitkomend voor TalentNED - een succesvol seizoen. De schaatser uit Noorden maakte zijn debuut op de Daikin NK afstanden, waar hij op de 5000 meter als twaalfde eindigde in een tijd van 6.29,44. Daarnaast verbeterde hij bij het Daikin NK allround, waar hij zesde werd in het eindklassement, op drie van de vier afstanden zijn persoonlijke record.

Vervolgens dook hij bij het WK Kwalificatie Toernooi op de 1500, 5000 en 10.000 meter wederom onder zijn snelste tijd ooit, waarna hij na de jaarwisseling samen met zijn nieuwe ploeggenoten Sven Kramer en Chris Huizinga bij de eerste World Cup een gouden plak veroverde op de Team Pursuit. Als klap op de vuurpijl pakte hij met Marcel Bosker en Patrick Roest (ook Team Jumbo-Visma) een kleine maand later ook de wereldtitel op het onderdeel.

"Ik besef nog niet helemaal dat ik voor de beste schaatsploeg ter wereld uit mag gaan komen", aldus Snellink. "Natuurlijk heb ik deze overstap te danken aan mijn goede resultaten van afgelopen seizoen, maar het blijft bizar. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking en ben ervan overtuigd dat ik met deze ploeg nog veel meer stappen in mijn ontwikkeling kan zetten."

"Om eerlijk te zijn, heb ik mezelf vorig seizoen verbaasd. Ik had niet verwacht zo veel progressie te boeken. Natuurlijk ben ik blij dat het is gebeurd, maar het voelt nog een beetje alsof ik in een droom leef. Dat ik samen met Patrick en Marcel wereldkampioen werd op de ploegenachtervolging vond ik al iets moois, maar deze overstap is wel de kers op de taart. Een mooie beloning voor alle trainingsarbeid. Ik ben hier heel blij mee."

De laatste maanden trainde Snellink, voornamelijk tijdens de periode van de ‘schaatsbubbel’, al een aantal keer met zijn nieuwe ploeg mee. "Vanaf het eerste moment beviel dat hartstikke goed. Ik heb het gevoel dat mijn nieuwe ploeggenoten mij naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Het zou mooi zijn als ik ook een steentje kan bijdragen aan hun ontwikkeling. De klik is er in ieder geval al."

"Toen Jac tijdens een gesprek in de bubbel tegen mij zei dat er een plekje voor mij gereserveerd zou worden, was voor mij de keuze eigenlijk al gemaakt. Nu het eenmaal zover is, kan ik eerlijk gezegd niet wachten om te beginnen."

Orie: 'Beau kan uitgroeien tot een absolute topper'

Coach Orie reageert verheugd op de komst van Snellink. "Met Beau halen we een talentvolle schaatser in huis, die zowel op de lange afstanden als bij het allrounden goed uit de voeten kan. Ik denk dat hij goede match is met ons team. Afgelopen seizoen heeft hij al een aantal mooie dingen laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat hij uit kan groeien tot een absolute topper. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Gerelateerde updates