Shop
Team Jumbo-Visma Women trekt Cadzow aan			© Hugh Baird

Team Jumbo-Visma Women trekt Cadzow aan

De twintigjarige Kimberly Cadzow uit Nieuw-Zeeland verdedigt komende seizoenen de kleuren van Team Jumbo-Visma Women. Cadzow tekende een tweejarig contract en rijdt dus in 2023 en 2024 voor de Nederlandse ploeg. Cadzow is de tweede van zes versterkingen. Vorige week maakte het team al de komst van Fem van Empel wereldkundig.

Cadzow stapte vijf jaar geleden voor het eerst op de fiets, als triatleet. Ze liet mooie resultaten zien, maar ontdekte dat ze het hardlooponderdeel minder leuker vindt. Haar coach moedigde haar daarom aan om zich toe te leggen op fietsen. Zonder enige verwachtingen verruilde Cadzow begin 2021 de triatlon voor het wielrennen. “Ik vond het al heel snel heel leuk”, blikt Cadzow terug. “Na een paar weken reed ik mijn eerste wedstrijd. Het ging verrassend goed.”

Dat was in maart 2021. Een maand later behaalde Cadzow de derde plaats tijdens de nationale kampioenschappen tijdrijden. Dit jaar debuteerde ze in het profpeloton. Cadzow fietst momenteel voor het Britse Team Torelli en bracht het voorjaar en de zomer door in Europa. Vanaf 2023 vestigt de renster zich in Spanje om het trainingsschema en wedstrijdprogramma van Team Jumbo-Visma te kunnen volgen.

"Ik weet zeker dat ik hier de juiste begeleiding krijg en denk dat ik hier veel mooie stappen kan zetten"

Kimberly Cadzow

“Ik voel me heel welkom in het team en ben onder de indruk van de professionaliteit”, zegt Cadzow op basis van de eerste kennismakingen. “Er is oog voor de lange termijn en dat voelt goed. Ik weet zeker dat ik hier de juiste begeleiding krijg en denk dat ik hier veel mooie stappen kan zetten. Ik ben jong en ik heb nog nog niet zoveel ervaring, maar ik ben enorm gedreven”, vervolgt de Nieuw-Zeelandse. “Ik houd ervan om hard te werken en om het allerbeste uit mezelf te halen. Zwaardere etappewedstrijden liggen me wel, denk ik. Vooral in de bergen voel ik me op mijn plaats. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te worden van het team. Ik wil leren van de ervaren rensters van Team Jumbo-Visma, maar kan ook niet wachten om mijn aandeel te leveren aan de teamprestaties.”

Esra Tromp, manager van Team Jumbo-Visma Women, en Rutger Tijssen, sporttechnisch manager van het team, zijn verheugd over de komst van Cadzow. Tromp: “De waardes die Kim liet zien tijdens de verschillende sportieve tests zijn veelbelovend. En ook over haar persoonlijkheid en werkhouding zijn we erg te spreken. Kim draait nog nog maar kort mee in het wereldje, dus we gaan haar zorgvuldig begeleiden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze een heel waardevolle toevoeging gaat zijn voor het team.”

			© Hugh Baird
© Hugh Baird

Gerelateerde updates