Shop
Team Jumbo-Visma Women legt lat weer stukje hoger in 2022

Team Jumbo-Visma Women legt lat weer stukje hoger in 2022

Een nieuw seizoen, maar geen nieuwe start. Team Jumbo-Visma Women wil de stijgende lijn die ze tijdens een succesvol eerste jaar heeft ingezet doortrekken in 2022. Met sterke aanwinsten in het team, onder wie de Amerikaanse Coryn Labecki, race-coach Carmen Small en Vacansoleil als nieuwe sponsor op het shirt staat er een solide basis voor verdere groei.

Ook dit jaar ligt de focus tijdens de eerste maanden op de voorjaarsklassiekers. Vorig seizoen pakte Marianne Vos de eerste overwinning voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma in Gent-Wevelgem, gevolgd door een indrukwekkende zege op eigen bodem in de Amstel Gold Race. Dit seizoen zullen onder anderen de Britse Anna Henderson en de 29-jarige Labecki ook een belangrijke rol innemen in de klassieke kern van de ploeg.

“Daar ben ik erg dankbaar voor”, aldus Labecki. “Ik breng al wat ervaring mee en ben blij om die te kunnen delen met de jongere rensters. Aan de andere kant kijk ik ernaar uit om te leren van Marianne. We zijn hetzelfde type renster en ik ben ervan overtuigd dat we door samen te werken allebei tot een hoger niveau kunnen komen.”

De Nederlandse ploeg heeft haar blik ook al op de eerste nieuwe editie van de Tour de France Femmes avec Zwift. Via een hoogtestage zullen onder andere Labecki en Vos zich voorbereiden op deze Franse etappekoers.

“De Tour de France Femmes is één van onze speerpunten van dit seizoen”, vult Marianne Vos aan. “Daar kunnen we hopelijk enkele etappezeges halen. Het is een goede zaak dat beide WorldTour-teams van Jumbo-Visma nu deel kunnen nemen aan de Giro, de Vuelta en de Tour.”

Team Manager Esra Tromp geeft aan dat de gestelde doelen voor 2022 weer een stap zijn richting de ambitie om in 2024 de beste vrouwenploeg ter wereld te worden. “Het opstarten van een nieuw team was een mooie uitdaging”, zegt Tromp. “We stelden een goede ploeg samen, schoven ambitieuze doelstellingen naar voor en zorgden voor een goede omkadering van onze rensters. Dat alles resulteerde in een mooi en succesvol eerste jaar dat de basis vormt voor verdere groei. Dat doen we stap voor stap. Het potentieel van de huidige ploeg blijven we verder ontwikkelen en we zetten in op het aantrekken van nieuwe rensters zodat we het team in de breedte versterken en nog meer onze stempel kunnen drukken tijdens de klassieke rittenwedstrijden en het rondewerk. Ook de professionele omkadering speelt daarin een grote rol. Die laat zich op elk vlak voelen: voeding, training, hoogtestages, tactiek, materiaal, aerodynamica, enz. Dat willen we tot in de puntjes uitbouwen zodat we op hetzelfde niveau als het andere World Tour Team komen te staan. In dat verhaal zijn onze sponsoren natuurlijk erg belangrijk. We zijn dan ook erg blij met de komst van Vacansoleil. Zij zorgen er mee voor dat Team Jumbo-Visma een solide organisatie is en dat wij ons kunnen focussen op onze job: mooie resultaten behalen in de wedstrijden.”

Gerelateerde updates