Shop
Team Jumbo-Visma verwelkomt Laporte en Van der Sande

Team Jumbo-Visma verwelkomt Laporte en Van der Sande

Team Jumbo-Visma heeft zich voor de volgende twee seizoenen versterkt met de Fransman Christophe Laporte (28) en de Belg Tosh Van der Sande (30). Voor het tweetal is onder meer een belangrijke rol voorzien in de klassieke kern.

Laporte verhult zijn ambities niet. “Ik ben erg blij en trots dat ik de komende twee seizoenen voor Team Jumbo-Visma zal uitkomen. Het is één van de beste teams ter wereld en ik heb er alle vertrouwen in dat ik er kan doorgroeien naar mijn beste niveau. Het is zeker een grote verandering voor mij, want tot nu toe heb ik acht jaar voor Cofidis in Frankrijk gereden. Team Jumbo-Visma is een ander team, met voor mij nieuwe gezichten bij staf en renners. Ik ga een nieuwe cultuur ontdekken. Dat is een belangrijke stap in mijn carrière en ik sta te popelen om aan dit project te beginnen. De Vlaamse klassiekers worden volgend seizoen één van mijn voornaamste doelen. Ik houd van die koersen. Er is rond Wout een mooi team gevormd en ik ga mijn best doen om samen te winnen. Laat dit avontuur maar komen!”, reageert de Fransman op zijn transfer naar Nederland.

Ook Van der Sande kijkt ernaar uit om zich in het geelzwart te hijsen. “Ik was heel vereerd door de interesse. Tien jaar reed ik voor Lotto, dus het zal een serieuze verandering zijn. Als een ploeg als Team Jumbo-Visma contact zoekt, dan moet je niet lang twijfelen. Het is de beste ploeg of één van de beste ploegen van de wereld. De omkadering en de professionaliteit spreken me enorm aan. Ik ben heel blij om bij deze ploeg te komen en ik zie er enorm naar uit. Hopelijk kan ik me binnenwerken in de klassieke ploeg om in dienst te rijden van Wout van Aert. Mijn meerwaarde zit ‘m denk ik in mijn koelbloedigheid in stress-situaties, het positioneren en van voren rijden met de kopman. Dat zijn mijn voornaamste troeven. Daarnaast wil ik proberen bij Team Jumbo-Visma een nog betere wielrenner te worden. Gezien de omkadering geloof ik voor de komende jaren zeker nog in progressie.”

Merijn Zeeman, sportief verantwoordelijke bij Team Jumbo-Visma, laat zijn licht schijnen over beide versterkingen. “Christophe was het afgelopen voorjaar heel erg goed. We zijn ook benieuwd hoe ver we kunnen komen met onze aanpak, als het gaat om training, voeding, aerodynamica… wat er voor hem nog meer inzit. Hij is in ieder geval een heel belangrijke versterking voor Wout van Aert. Verder heeft hij ook een goede tijdrit. Voor hem is het ook een mooie uitdaging om wat nieuws te gaan proberen en wellicht ook op een wat hoger niveau verschillende zaken te gaan aanpakken. Daar kijken we wel naar uit. Het was belangrijk om versterking te halen rondom Wout. We denken dat we daar met Christophe een heel goede renner voor hebben aangetrokken. En als ik kijk naar Tosh, die is ook erg opgevallen dit jaar. Ik denk dat hij zich echt heeft doorontwikkeld als renner. Buiten het feit dat hij gewoon sterk was, is het ook een heel slimme renner en is hij ook qua positionering heel erg goed en heeft hij inmiddels heel veel ervaring. Dat kunnen we goed gebruiken in onze voorjaarsploeg. Als hij dezelfde vorm heeft als dit jaar, dan zal hij ook in de finales nog bij Wout zitten en dat hebben we ook nodig. En dat geldt ook voor de sprinttrein rond Dylan Groenewegen. Met Caleb Ewan heeft Tosh heel goed werk gedaan. We zijn blij dat we hem aan hebben kunnen trekken en dat hij die ervaring en die expertise meebrengt.”

George Bennett (UAE), Christoph Pfingsten en Antwan Tolhoek zijn op zoek gegaan naar een andere ploeg.

Gerelateerde updates