Mijn profiel
Team Jumbo-Visma versterkt zich met drievoudig Nederlands kampioen N'tab

Team Jumbo-Visma versterkt zich met drievoudig Nederlands kampioen N'tab

Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Dai Dai N'tab. De drievoudig Nederlands kampioen op de 500 meter komt over van Team Reggeborgh en tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie.

N'tab is drievoudig en regerend Nederlands kampioen op de 500 meter. De 25-jarige sprinter pakte afgelopen seizoen bij de EK afstanden een zilveren plak op de kortste sprintafstand. Hij hoefde destijds alleen de Rus Pavel Kulizhnikov voor zich te dulden. Daarnaast maakte N’tab deel uit van het team dat afgelopen seizoen in Salt Lake City de wereldtitel bemachtigde op de Team Sprint.

"De komende twee jaar zijn erg belangrijk voor mijn carrière. Ik wil er alles aan doen om daar het maximale uit te halen", aldus N'tab. "Ik ben erg benieuwd naar de samenwerking met Jac en de andere teamleden. Ik heb het gevoel dat deze overstap mij verder gaat helpen in mijn ontwikkeling tot een absolute topsprinter. De komende jaren zullen dat uitwijzen."

Coach Orie reageert verheugd op de komst van N'tab. "Ik ben hartstikke blij dat we erin zijn geslaagd om Dai Dai naar ons team te halen. Met zijn komst zorgen we naast een kwaliteitsimpuls voor een verjonging van onze ploeg. Ik heb er veel zin in om samen met hem naar de Olympische Winterspelen van Peking toe te werken."

"Dai Dai heeft in het verleden al een aantal mooie dingen laten zien. Toch ben ik ervan overtuigd dat er nog veel rek in zijn prestaties zit. Hij beschikt al over een ijzersterke 500 meter, maar ik denk dat er ook op de 1000 meter nog winst voor hem valt te halen. Ik zie het als een mooie uitdaging om de komende jaren ervoor te zorgen dat we het maximale eruit halen."

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates