Shop
Team Jumbo-Visma rondt transfer af: wereldkampioene Leerdam tekent tweejarig contract

Team Jumbo-Visma rondt transfer af: wereldkampioene Leerdam tekent tweejarig contract

Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Jutta Leerdam. De winnares van olympisch zilver op de 1000 meter en de regerend mondiale sprintkampioene heeft haar handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

"Ik vind het supermooi dat ik nu deel uitmaak van Team Jumbo-Visma", aldus Leerdam. "Ik heb de laatste tijd veel nagedacht, dingen op een rijtje gezet. Uiteindelijk denk ik dat ik met deze stap de juiste keuze heb gemaakt. Vanaf het moment dat ik met Jac sprak, voelde ik me welkom. Uit alles bleek dat de ploeg mij graag wilde hebben. Het respect voor mijn prestaties, maar ook voor mij als persoon spatte ervan af. Dat deed mij goed."

"De laatste jaren heb ik natuurlijk al mooie dingen laten zien, maar ik ben ervan overtuigd dat Jac mij nog beter kan maken. Daarnaast kijk ik ernaar uit om aan te sluiten bij een grote groep schaatsers, waaronder enkele wereldkampioenen. Ik ben van mening dat als je winnaars bij elkaar zet dat elkaar alleen maar versterkt. Dit was dan ook één van de voornaamste redenen dat ik dit besluit heb genomen."

Leerdam, die de laatste twee seizoenen uitkwam voor haar eigen ploeg Team Worldstream-Corendon, kende een goed olympisch jaar. De 23-jarige Westlandse veroverde tijdens de Olympische Spelen van Peking een zilveren medaille op de 1000 meter. Enkele weken later werd ze in het Noorse Hamar voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioene sprint. In januari had ze al de Europese titel bemachtigd op de kilometer.

"Ik kijk met een positief gevoel terug op het afgelopen jaar", aldus Leerdam. "Daarnaast ben ik ongelofelijk trots op de route die ik heb afgelegd met mijn eigen team. Daardoor heb ik deze prestaties kunnen neerzetten en sta ik waar ik nu sta. Als persoon en als schaatsster ben ik in positieve zin gegroeid. Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor en had ik nooit willen missen."

Nieuw hoofdstuk

Op de vraag wat Leerdam aan haar nieuwe ploeg gaat toevoegen, antwoordt ze met een glimlach. "Veel positieve energie. Ik ben professioneel met mijn sport bezig en erg perfectionistisch. Daarnaast heb ik een ongelofelijke winnaarsmentaliteit. De komende jaren ga ik mijn uiterste best doen om namens Team Jumbo-Visma alles te winnen wat er te winnen valt."

"Enkel olympisch goud ontbreekt nog, waardoor ik ontzettend eager ben om dat over vier jaar wel voor elkaar te krijgen. Ik heb superveel ambities, zo wil ik ook ooit nog een wereldrecord rijden. Ik denk dat ik met de begeleiding van Jac een heel eind kan komen. Ik heb onwijs veel zin in dit nieuwe hoofdstuk."

Orie

Coach Orie is in zijn nopjes met het aantrekken van Leerdam. "Ik ben ontzettend blij dat we erin zijn geslaagd om Jutta binnen te halen. Ik zie haar als een enorme versterking voor ons team. Net als enkele andere schaatsers uit onze ploeg is Jutta iemand die bij iedere wedstrijd mee kan doen voor de winst. Ik kijk ernaar uit om weer met een echte sprintdame te werken. Een mooie uitdaging."

Schaatsploeg compleet

Met het aantrekken van Leerdam is de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma nu compleet:

Profploeg:

Antoinette de Jong
Beau Snellink
Chris Huizinga
Dai Dai N'tab
Joep Wennemars
Jorrit Bergsma
Jutta Leerdam
Kai Verbij
Kars Jansman
Merel Conijn
Merijn Scheperkamp
Reina Anema
Thomas Krol
Tijmen Snel

Opleidingsploeg:

Evelien Vijn
Jarle Gerrits
Jordy van Workum
Myrthe de Boer
Remo Slotegraaf
Serge Yoro

Gerelateerde updates