Team Jumbo-Visma presenteert Tour de France-selectie vol dromen

Team Jumbo-Visma presenteert Tour de France-selectie vol dromen

In een wielershirt vol dromen gaan Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Dylan van Baarle, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck en Wilco Kelderman zaterdag namens Team Jumbo-Visma van start in de Tour de France.

De Tour de France start dit jaar op 1 juli in het Spaanse Baskenland. Na de successen van vorig jaar zijn de ambities opnieuw torenhoog. Sportief directeur Merijn Zeeman: “Met zes ritzeges, de bolletjestrui en bovenal de groene en de gele trui overtroffen we vorig jaar onze stoutste verwachtingen. Ook dit jaar dromen we groot. Het is onze ambitie om het geel opnieuw naar Parijs te brengen. We hebben een supersterke ploeg onder aanvoering van onze kopman Jonas Vingegaard en we geloven in het plan dat we hebben gemaakt. Met het winnen van de Giro kwam dit seizoen een droom van ons uit. Onze renners zijn op en top voorbereid om in de Tour een dubbelslag te verwezenlijken.”

Voorleesboekje The Vélodrome

De acht geselecteerde renners rijden drie weken lang in een met sterren bezaaid wielershirt, genaamd The Vélodrome. Het Tour-shirt, waarin de kracht van dromen centraal staat, is in samenwerking met de Efteling en AGU gelanceerd. Op elk shirt staat een gepersonaliseerde sterrenhemel afgebeeld als symbool voor de dromen van de renners. Om ook jonge kinderen te inspireren hun dromen na te jagen, is sinds maandag het voorleesboekje Kijk ik kan het zelf! beschikbaar. Hierin wordt het verhaal van The Vélodrome aan de hand van tekst en tekeningen verteld. Op het boekje staat een QR-code waarmee het verhaal in meerdere talen kan worden voorgelezen door verschillende renners van Team Jumbo-Visma, waaronder Vingegaard en Van Aert.

Het boekje moet niet alleen een inspiratiebron vormen voor jonge kinderen, maar is ook een mooie manier om samen met kinderen de Tour de France te beleven. Het illustreert de kracht van dromen en herinnert eraan dat met toewijding en doorzettingsvermogen geen droom te groot is om waar te maken.

Van Aert, die ook met het Tour-shirt om de schouders rond zal rijden, kent als geen ander het belang van het hebben van een droom; "Als kind wilde ik professioneel veldrijder worden en een cross winnen in mijn dorp, net als mijn helden. In 2016 werd ik Belgisch kampioen in mijn geboortedorp Lille, een droom die uitkwam. Het inspireert me om te blijven dromen en ervoor te gaan."

Start verkoop Tour de France-shirt

Naast het voorleesboekje is ook het wielershirt weer verkrijgbaar. De pre-orderfase van het Tour-shirt van Team Jumbo-Visma en AGU, waarop persoonlijke dromen konden worden gedrukt, was een groot succes. Duizenden mensen hebben het shirt aangeschaft en hun eigen droom als sterrenhemel op de rug laten bedrukken. Het Tour-shirt zonder personalisatie, voor volwassenen én kinderen en het voorleesboekje Kijk ik kan het zelf! zijn allebei te bestellen in de webshop van Team Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates