Mijn profiel
Team Jumbo-Visma legt ook voormalig wereldkampioen Verbij vast

Team Jumbo-Visma legt ook voormalig wereldkampioen Verbij vast

In navolging van Dai Dai N'tab heeft Team Jumbo-Visma ook Kai Verbij aan zich weten te verbinden. De voormalig wereldkampioen op de 1000 meter komt net als N'tab over van Team Reggeborgh en tekent eveneens een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie.

Verbij veroverde in 2019 een gouden medaille op de 1000 meter bij de WK afstanden in Inzell. Daarnaast wist de 25-jarige sprinter in 2017 de mondiale sprinttitel te pakken. Afgelopen seizoen bemachtigde hij op de 1000 meter een bronzen plak bij de EK afstanden in Thialf. Verbij is tevens tweevoudig wereldkampioen op het onderdeel Team Sprint.

"Afgelopen week was een hectische week waarin ik de unieke mogelijkheid heb gekregen om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen. Dat was geen gemakkelijke keuze omdat mijn huidige team erg goed voor mij is geweest de afgelopen jaren", aldus Verbij.

"Ik sta echter op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk daarom dat het de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Olympische Spelen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Jac en mijn toekomstige ploeggenoten."

Orie
"Ik vind het geweldig dat we na Dai Dai ook Kai aan onze ploeg hebben weten te binden", reageert coach Orie enthousiast. "Samen met Hein (Otterspeer, red.), Thomas (Krol, red.) en Dai Dai beschikken we ook volgend seizoen weer over een ijzersterke sprinttak, waarmee we op zowel nationaal als internationaal niveau kunnen meestrijden om de prijzen."

"Dat Kai een erg goed schaatser is, heeft hij de laatste jaren al laten zien. Toch ben ik ervan overtuigd dat er nog veel rek in zijn prestaties zit. Hij beschikt al over een ijzersterke 1000 meter, maar ik denk dat we in de toekomst ook op de 500 meter nog veel mooie dingen van hem kunnen verwachten. Ik vind het ontzettend leuk dat hij erbij komt."

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates