Shop
Team Jumbo-Visma houdt Huizinga langer binnenboord

Team Jumbo-Visma houdt Huizinga langer binnenboord

Chris Huizinga maakt ook de komende jaren deel uit van Team Jumbo-Visma. De 24-jarige allrounder heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract dat hem tot medio 2024 aan de ploeg van coach Jac Orie verbindt.

"Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik van de ploeg heb gekregen", reageert Huizinga verheugd op zijn contractverlenging. "Ik zit inmiddels vijf jaar bij het team en ben hier voor mijn gevoel nog steeds niet uitgeleerd. De klik met Jac en de rest van de begeleiding is goed en we hebben een sterke groep met veel kwaliteit. Dat is gewoon top."

Huizinga beleefde een succesvolle start van het seizoen door bij de Daikin NK afstanden een bronzen medaille te pakken op de 1500 meter. Daarmee plaatste de Groninger zich tevens voor het eerst op eigen kracht voor de World Cups. "Dat was fantastisch. Het gaf zowel mij als Jac de bevestiging dat ik het kan", aldus Huizinga. "Voor een jonge jongen als ik is het fijn om te weten dat je op de goede plek zet en weer een stap hebt gezet."

Hoewel Huizinga tijdens het olympisch kwalificatietoernooi geen startbewijs bemachtigde voor de Olympische Spelen kijkt hij met veel vertrouwen uit naar de komende jaren. Behalve de 1500 meter hoopt hij ook op de 5 kilometer de aansluiting te gaan maken. "Het eerste doel is plaatsing voor de World Cups en vanaf dan is het doorbouwen naar de rest van het seizoen. Als ik derde kan worden op een NK kan ik ook strijden om de WK-plekken."

Ook Orie ziet dat alles steeds meer op zijn plek begint te vallen bij Huizinga. Volgens de coach van Team Jumbo-Visma is het goed nieuws dat zowel Kars Jansman, die gisteren zijn contract met twee jaar verlengde, als Huizinga de ploeg trouw blijft. "Met zijn derde plek op het NK heeft hij laten zien wat voor potentie hij heeft. Chris is een echte allrounder en ik denk dat hij zowel op de 1500 als op de 5000 meter uit kan groeien tot een vaste waarde in het internationale circuit."

Gerelateerde updates