Shop
Team Jumbo-Visma hevelt revelatie Scheperkamp over naar hoofdmacht

Team Jumbo-Visma hevelt revelatie Scheperkamp over naar hoofdmacht

Team Jumbo-Visma heeft het contract van Merijn Scheperkamp opengebroken en verlengd met twee jaar. De 21-jarige sprinter, die tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen stuntte met een startbewijs voor de Olympische Spelen, zal daarnaast definitief worden overgeheveld naar de ploeg van coach Jac Orie.

Voor Scheperkamp gaat er met het tekenen van zijn eerste profcontract een langgekoesterde wens in vervulling. "Ik ben superblij met het vertrouwen dat ik van de ploeg heb gekregen. Dit is voor mij een droom die uitkomt", reageert de revelatie van dit seizoen trots. Na drie seizoenen onder Sicco Janmaat, coach van het Development Team van Team Jumbo-Visma, te hebben gewerkt, is Scheperkamp naar eigen zeggen klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

"Ik zat er voor mijn gevoel nooit heel ver vanaf. Vorig seizoen had ik al laten zien dat ik mee kan strijden om de World Cup-tickets en dit jaar heb ik die lijn nog wat verder doorgetrokken. Ik hoop dat ik nu een vaste waarde ben geworden in de World Cups en dat ik elk jaar om de startbewijzen voor het WK kan strijden", aldus Scheperkamp, die terugkijkt op een mooi avontuur met Janmaat. "Ik ben ontzettend trots op wat ik bij het Development Team heb bereikt."

Scheperkamp, die zich momenteel in Peking voorbereidt op zijn eerste Olympische Spelen, is na Tijmen Snel de tweede schaatser die vanuit het Development Team van Team Jumbo-Visma wordt overgeheveld naar de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma. De Hilversummer verwacht echter niet dat er veel zal veranderen. "We opereren als één team en proberen elkaar beter te maken, ongeacht of je van het Development Team bent of van de hoofdploeg."

Aaneenschakeling van hoogtepunten

Hoewel de Olympische Spelen nog moeten beginnen, kan het seizoen van Scheperkamp nu al niet meer stuk. Bij de NK afstanden begin november plaatste hij zich op de 500 meter voor de World Cups, waarin hij zijn persoonlijke record meermaals verbeterde. Zijn hoogtepunt beleefde hij op het OKT, waar hij zich als snelste man op de 500 meter plaatste voor de Olympische Spelen. Kort daarna greep hij net naast een Europese titel op de 500 meter.

"Dit seizoen is een aaneenschakeling van hoogtepunten", aldus Scheperkamp, die zichzelf de afgelopen maanden behoorlijk heeft verbaasd. Het is heel gek om mee te maken. Als je mij een half jaar geleden had gezegd dat ik dit allemaal zou bereiken, had ik je nooit geloofd." Voor de komende jaren heeft de sprinter als doel om zich te plaatsen voor de grote wedstrijden. "De WK afstanden en WK sprint zijn mooie doelen om naartoe te werken. De focus ligt op de 500 en 1000 meter."

Ook Orie reageert verheugd op het feit dat hij de komende jaren met Scheperkamp kan samenwerken. "Merijn is een geweldig talent dat zich in korte tijd exponentieel heeft ontwikkeld. Ik vind het mooi om te zien dat hij het traject vanuit onze opleidingsploeg, onder leiding van Sicco, heel snel heeft doorlopen", aldus de hoofdcoach van Team Jumbo-Visma. "Er zit nog veel meer in en ik denk dat hij zowel op de 500 als op de 1000 meter bij de beste schaatsers ter wereld kan behoren."

Gerelateerde updates