Shop
Team Jumbo-Visma gunt Groenewegen transfer met sportief motief

Team Jumbo-Visma gunt Groenewegen transfer met sportief motief

Na zes jaar trouwe dienst gaat Dylan Groenewegen Team Jumbo-Visma verlaten. De Amsterdamse sprinter gaf de teamleiding onlangs te kennen dat hij voor komend seizoen een sportief aantrekkelijk aanbod van een andere ploeg had gekregen. Directeur Richard Plugge is akkoord gegaan met de ontbinding van het contract.

“We willen de sportieve ontwikkeling van Dylan, die de ploeg mee op de kaart heeft gezet met onder meer zijn sprintzege op de Champs-Elysées, niet belemmeren. Zijn wens om de grootste koersen te rijden is heel begrijpelijk”, aldus Plugge. “We hebben altijd een supergoede relatie met elkaar gehad. Daarom besloten wij mee te werken aan zijn vertrekwens. Hoe jammer ik het ook vind, want Dylan is een geweldige renner en een fijne man. Ik hoop van harte dat hij weer succesvol wordt op het hoogste podium.”

Groenewegen verlaat de ploeg waarvoor hij meer dan vijftig zeges boekte met gemengde gevoelens. “Team Jumbo-Visma is momenteel misschien wel de beste ploeg die er is. De enige reden dat ik wegga is het sportieve perspectief”, reageert de 28-jarige renner. “Ik zal de Nederlanders om me heen en de Nederlandse mentaliteit misschien wel gaan missen, maar deze kans was te mooi om te laten lopen. Ik ben blij dat we er met beide ploegen op een goede en vriendschappelijke manier snel zijn uitgekomen.”

"Ik ben blij dat we er met beide ploegen op een goede en vriendschappelijke manier snel zijn uitgekomen"

Dylan Groenewegen

Het plotselinge afscheid valt ook Merijn Zeeman, sportief verantwoordelijke bij Team Jumbo-Visma, zwaar. “Met pijn in mijn hart zie ik Dylan vertrekken. Ik snap echter dat hij bij zijn nieuwe ploeg meer sportieve kansen ziet. Daarom gun ik Dylan deze overgang van harte. We hebben samen een onvergetelijke reis beleefd. Dylan zal altijd een speciale plek in mijn hart houden en ik wil hem ook alle geluk en succes toewensen.”

De Nederlandse World Tour-formatie zal het vertrek van de viervoudig ritwinnaar in de Tour de France intern opvangen. “Met onder anderen Olav Kooij en David Dekker hebben we jonge sprinters die aan de deur kloppen. Nu Dylan weggaat, krijgen zij weer andere kansen en dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling”, besluit Zeeman.

Gerelateerde updates