Shop
Team Jumbo-Visma en Decathlon samen in actie voor het goede doel

Team Jumbo-Visma en Decathlon samen in actie voor het goede doel

Deze zomer slaan Team Jumbo-Visma en Decathlon de handen ineen met de campagne “Heel Holland Fietst”. De partijen vinden elkaar in de liefde voor fietsen en zien in dat een fiets cruciaal is in de ontwikkeling van kinderen. Echter groeien in Nederland vanwege armoede tienduizenden kinderen op zonder een fiets.

Met de campagne wordt geld opgehaald voor Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fonds Kinderhulp. Het doel? Zoveel mogelijk kinderen in armoede blij maken met een fiets. Want ieder kind verdient een fiets.

Een fiets is cruciaal in de ontwikkeling van een kind

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de beschikking hebben over een fiets is ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Naast de fysieke en motorische voordelen draagt een fiets bij aan de mentale en sociale ontwikkeling. “De lijst is lang, maar het belangrijkste vinden we dat kinderen met een fiets hun leefwereld kunnen verruimen en zelfvertrouwen opdoen. Daarnaast geeft het hun de mogelijkheid sociale vaardigheden te ontwikkelen die ze een leven lang meenemen”, aldus Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma.

Fietsen toegankelijk maken voor iedereen

De missie van Decathlon om sport toegankelijk te maken voor iedereen sluit goed aan bij Team Jumbo-Visma. Beiden geloven in de kracht van de fiets. “We hebben door heel het land meer dan tachtig prachtige fietsroutes ontwikkeld, zowel voor de recreant als de wielrenner. De routes zijn allemaal gratis te downloaden. Natuurlijk hopen we dat mensen die een rondje gaan fietsen ook denken aan de kinderen die dat niet kunnen en een donatie achterlaten. We raken hiermee twee zaken die ons aan het hart gaan: enerzijds zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen en anderzijds kinderen in armoede aan een fiets helpen”, aldus Plugge.

Mooie prijzenpot

Mensen die doneren maken kans op mooie prijzen, waaronder een giftcard van Decathlon ter waarde van 750 euro voor een fiets, gesigneerde wielershirts en een VIP-pakket tijdens La Vuelta Holanda. De campagne loopt tot 20 augustus.

Gerelateerde updates