Shop
Team Jumbo-Visma en AGU breiden strategische samenwerking uit met kleding voor schaatsteam

Team Jumbo-Visma en AGU breiden strategische samenwerking uit met kleding voor schaatsteam

Vanaf het schaatsseizoen 2022/2023 is AGU de officiële kledingpartner van de schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. Naast de wielerploegen, die al sinds 2019 door AGU worden gekleed, breidt het partnership tussen AGU en Team Jumbo-Visma zich nu verder uit met de schaatsers van de hoofdmacht, de opleidingsploeg en het marathonteam.

AGU is expert als het gaat om de snelste kleding voor topsporters. De profrenners van Team Jumbo-Visma profiteren hier al langer van en die kennis en ervaring wordt nu ingezet om bij te dragen aan de snelste tijden voor de schaatsers van de ploeg van coach Jac Orie.

Vanaf april 2022 worden de schaatsers van Team Jumbo-Visma voorzien van een uitgebreid pakket aan kleding. Niet alleen beschikken zij bij de start van het nieuwe seizoen over de supersnelle schaatspakken van AGU. Ook aan geschikte trainingskleding voor het fietsen, hardlopen en skeeleren is gedacht. Daarnaast is er speciaal voor de schaatsers een casual lijn ontwikkeld, bestaande uit onder andere winterjassen, sweaters, trainingsbroeken en t-shirts.

Door de pakken in nauwe samenwerking met de schaatsers en partners te ontwikkelen, kan AGU de meest hoogwaardige, innovatieve en aerodynamische sportkleding bieden. Zo komt de wedstrijdkleding van Team Jumbo-Visma tot stand door uitvoerige tests, in nauw overleg met de sporters en in samenwerking met onder meer de Technische Universiteit Eindhoven en Sportconfex BV. Zo heeft iedere schaatser straks een op maat gemaakt pak voor het allerbeste resultaat.

Orie

"AGU is al jaren ontzettend betrokken bij de wielrenners van Team Jumbo-Visma en deelt onze visie om iedere dag beter te worden", aldus coach Orie. "AGU begrijpt wat topsport inhoudt en we zullen ervoor zorgen dat we samen op technologisch gebied toonaangevend blijven."

Björn Jeurissen, CEO van AGU: "Door onze ervaringen met de profwielrenners van Team Jumbo-Visma weten we als geen ander dat alles tot in de kleinste details in orde moet zijn. Waar het team wetenschap maakt van elke gram, watt, millimeter, kilocalorie of koolhydraat, kijken wij naar elk stiksel, elke naad en zoeken we de perfectie, tot in elke vezel. We kijken ernaar uit om op die manier ook met de schaatsers van Team Jumbo-Visma verder te innoveren en zo het verschil te maken."

Gerelateerde updates