Shop
Team Jumbo-Visma breekt contract met talentvolle Wennemars open

Team Jumbo-Visma breekt contract met talentvolle Wennemars open

Team Jumbo-Visma heeft het contract van Joep Wennemars opengebroken en verlengd. Het 20-jarige sprinttalent heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem nu tot medio 2025 aan de ploeg van coach Jac Orie verbindt.

Wennemars, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Team Jumbo-Visma, is blij dat hij de komende twee jaar deel mag blijven uitmaken van de geel-zwarte brigade. "Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, was het al duidelijk dat Jac en ik met iets groters bezig zijn dan alleen vandaag. We werken samen richting de Olympische Spelen van Milaan toe en in mijn ogen hoort daar contractverlenging bij. Ik ben heel blij dat we twee jaar met elkaar verder kunnen."

Volgens Wennemars is Orie één van de redenen waarom hij zo goed op zijn plek zit bij Team Jumbo-Visma. "Jac heeft goede ideeën en daar geloof ik gewoon in. We durven te investeren en risico’s te nemen, juist omdat het nu nog niet zo goed hoeft te zijn als over drie jaar", vervolgt de Dalfsenaar. "Het afgelopen seizoen heb ik een mooie ontwikkeling doorgemaakt en ik zou er graag nog een stapje bij doen. Als ik blijf groeien zoals ik de afgelopen maanden heb gedaan, kan het leuk uitpakken."

Wennemars mag terugkijken op een succesvol debuutseizoen in dienst van zijn nieuwe ploeg. De juniorenwereldkampioen van 2022 plaatste zich bij het World Cup Kwalificatietoernooi in oktober voor het eerst in zijn carrière voor de World Cups door als tweede te eindigen op de 1000 meter. Bij de tweede World Cup in Heerenveen beleefde hij zijn absolute hoogtepunt door een zilveren wereldbekermedaille te veroveren achter de Chinees Zhongyan Ning.

"Het was een prachtig seizoen met vooral aan het begin van het seizoen mooie hoogtepunten", stelt Wennemars. "Het is jammer dat ik de afgelopen maanden iets te veel kwakkelde met mijn gezondheid, maar al met al mag ik ruimschoots tevreden zijn over mijn eerste jaar. Ik droomde er altijd van om World Cups te rijden en op de laatste na heb ik ze allemaal gereden. Ik vond het heel gaaf om mee te maken."

Wennemars, die door zijn vierde plaats op het NK (1000 meter) reserve is voor de WK afstanden, kijkt nu al uit naar volgend seizoen. "Ik wil me op alle afstanden verbeteren en met name op de 1500 meter. Doordat ik het afgelopen seizoen veel 1000 meters heb gereden, heb ik weinig de kans gekregen om een 1500 meter te rijden. Het zou geweldig zijn als ik volgend jaar zowel op de 1000 als 1500 meter alle grote wedstrijden mag rijden."

Orie

Ook Orie kijkt uit naar een langere samenwerking met Wennemars. "Ik vind het heel mooi dat hij langer aan ons team verbonden blijft. Joep is een talentvolle jongen die ontzettend hard vooruit gaat en overal voor open staat. Dat hij dit seizoen al op het World Cup-podium heeft gestaan, laat zien dat hij op het juiste spoor zit." Volgens Orie zijn de 1000 en 1500 meter de speerpunten van Wennemars. "Op die afstanden zal hij de komende jaren gaan strijden om de hoogste plek."

Gerelateerde updates