Shop
Team Jumbo-Visma beloont Nederlands sprintkampioen Snel met nieuw contract

Team Jumbo-Visma beloont Nederlands sprintkampioen Snel met nieuw contract

Tijmen Snel blijft ook de komende jaren trouw aan Team Jumbo-Visma. De kersverse Nederlands kampioen sprint heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot en met 2024 aan de ploeg van coach Jac Orie verbindt.

"Ik heb hier de afgelopen drie jaar een supermooie groei doorgemaakt en dat wil ik graag doorzetten. Vandaar dat ik met alle plezier nog twee jaar bij deze ploeg blijf schaatsen", reageert Snel verheugd op het nieuws. Volgens de 24-jarige Leidenaar was verlengen de enige logische optie. "Ik heb het erg naar mijn zin en de samenwerking met de mensen in het team is top. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat is beter worden en zo hard mogelijk schaatsen."

Dat Snel, bezig aan zijn eerste seizoen bij de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma, een grote stap heeft gemaakt, schrijft hij mede op het conto van zijn coach Orie. "Jac heeft zoveel ervaring en data waar hij op kan bouwen, je ziet dat dat zich uitbetaalt", aldus Snel, die het een kwaliteit vindt dat Orie iedereen op het juiste moment in vorm krijgt. "Dat is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het schaatsen en één van de redenen dat ik hier zit en wil blijven."

Orie: 'Tijmen is een fysiologisch talent'

Ook Orie, hoofdcoach van Team Jumbo-Visma, is verguld dat Snel zich twee jaar langer aan de ploeg heeft verbonden. "Tijmen is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde en dient zich nu aan bij de top. Ik vind het heel mooi dat hij zich vanuit het Development Team op een lineaire manier heeft doorontwikkeld", aldus Orie, die Snel een 'fysiologisch talent' noemt.

"Qua snelheid, kracht en uithoudingsvermogen beschikt hij over een heel hoog niveau. We hebben er de laatste maanden hard aan gewerkt om dat ook over te brengen op het ijs en je ziet dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen." Volgens Orie kan Snel zowel op de 500, 1000 als 1500 meter nog veel stappen maken. "Die lijn is hartstikke steil, dus ik weet zeker dat er nog veel meer in zit."

Doorbraak

Snel maakte afgelopen zomer na twee jaar de overstap van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma en liet zich in zijn eerste seizoen meteen gelden. Met een derde plek op de 1500 meter tijdens het OKT, de Europese titel op de teamsprint en de Nederlandse titel op het NK sprint beleefde hij zijn definitieve doorbraak. "Je voelt dat er wat extra's van je verwacht wordt, dus dan is het fijn als je tijdens het seizoen resultaten haalt en laat zien dat je er thuishoort."

Hoewel Snel dit seizoen nog in actie komt op het WK sprint in Hamar kijkt hij met een meer dan tevreden gevoel terug op het eerste deel van het seizoen. "Ik denk dat ik zowel op technisch als mentaal vlak de goede weg in ben geslagen en daarnaast rijd ik een stuk constanter dan voorgaande jaren. Toch denk ik dat er op alle vlakken nog winst te behalen valt", aldus Snel, die zich vooral richt op de 1000 en 1500 meter. "De 500 meter loopt ook goed, dus die doe ik er gewoon bij."

Gerelateerde updates