Shop
Team Jumbo-Visma beleeft goede trainingsweek in Inzell

Team Jumbo-Visma beleeft goede trainingsweek in Inzell

Team Jumbo-Visma kan met een goed gevoel terugkijken op het trainingskamp in Inzell. De langebaanploeg van coach Jac Orie en de marathonploeg van ploegleider Peter de Vries vertoefden de afgelopen tien dagen in het Zuid-Duitse dorp, waar voor het eerst dit seizoen gebruik kon worden gemaakt van het ijs. "Inzell is een superfijne plek om te trainen."

Dat de Max Aicher Arena in Inzell dit jaar als eerste de beschikking had over zomerijs, maakte de keuze om halverwege juli naar Zuid-Duitsland af te reizen niet moeilijk, vertelt Orie. "We vinden het heel belangrijk om in deze tijd van het jaar op het ijs te staan. Je kunt nog zoveel droogtrainingen doen, maar uiteindelijk moet je de transfer maken naar het ijs. Daar moet je niet te lang mee wachten."

Orie, die elke vier jaar de boel rigoureus omgooit, is blij met wat hij de afgelopen tien dagen heeft gezien. "Het was een heel fijn trainingskamp. Het weer zat mee, de trainingen liepen goed en ik merkte dat de hele ploeg de belasting goed aan kon. We plukken de vruchten van de voorwaarden die we de afgelopen twee maanden hebben geschept."

Thuiskomen

Orie is niet de enige die een goed gevoel overhoudt aan het trainingskamp in Inzell. Ook Merijn Scheperkamp en Jutta Leerdam, één van de nieuwkomers in het team, spreken vol enthousiasme over de locatie. "Het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Je weet waar alles is, kent de fietsrondjes en het is lekker weer. Het is ideaal dat je de combinatie kunt maken met het schaatsen op een goede baan", aldus Leerdam.

Scheperkamp, die deze zomer de overstap maakte van het Development Team naar de A-ploeg, is het daar volledig mee eens. "Ik vind Inzell altijd een superfijne plek. Zeker in ons drukke topsportleven is het lekker om af en toe op een rustige locatie te zijn", aldus de jongeling, die stond te trappelen om om weer te mogen schaatsen. "Ik heb net nieuwe schoenen, dus ik keek er heel erg naar uit om ze te testen. Gelukkig voelden ze meteen goed."

De eerste ijstrainingen beloven veel goeds, constateert Orie vanuit het zonovergoten Inzell. Toch is de 54-jarige coach niet van plan om op zijn lauweren te rusten. "Ik vind dat we moeten verbeteren en die verbetering zit niet in het herhalen van wat je al gedaan hebt. We willen als team de grenzen opzoeken en doordat we nu de belastbaarheid verhogen, hebben we meer ruimte om wat aan die belasting te doen."

Gerelateerde updates