Shop
Small nieuwe racecoach Team Jumbo-Visma Women

Small nieuwe racecoach Team Jumbo-Visma Women

In de ambitie om met het vrouwenteam door te groeien naar de wereldtop slaat Team Jumbo-Visma de handen ineen met ploegleidster Carmen Small. De Amerikaanse ex-renster volgt Marco Postma op, die zich meer wil gaan richten op training en personal coaching. Small was de voorbije twee seizoenen ploegleidster bij Ceratizit WNT en daarvoor twee jaar bij Team Virtu. Als renster won ze twee keer het WK ploegentijdrit en eenmaal brons individueel.

“Ik ben enorm gemotiveerd om aan te sluiten bij Team Jumbo-Visma”, zegt Small vanuit haar nieuwe woonplaats in het Baskenland. “Ik denk dat het enerzijds voor mij een mooie gelegenheid is om me verder te ontwikkelen als ploegleidster en anderzijds dat ik het team verder kan helpen met mijn kennis en ervaring. We delen dezelfde opvattingen over de betekenis van een team, over samenwerking, onderling respect en de motivatie en drijfveer om de beste van de wereld te worden. Ik kijk erg uit naar dit avontuur en kan niet wachten om te beginnen.”

"We willen elk jaar groeien naar een hoger niveau."

Esra Tromp

Manager Esra Tromp van Team Jumbo-Visma Women is ervan overtuigd dat ze met Small een geschikte racecoach heeft gestrikt. “Ik kende haar al als renster, maar ook van de voorbije jaren als ploegleidster. Het viel me altijd op hoe goed zij de zaakjes voor elkaar had. En ook hoe sterk ze tactisch was. Carmen slaagt er heel goed in alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. We willen elk jaar groeien naar een hoger niveau. Dat is een gezamenlijke ambitie en Carmen heeft de ervaring om dat ook te bewerkstelligen”, aldus Tromp.

Small vormt als racecoach een duo met Lieselot Decroix. Het contract van de Belgische is omgezet van parttime naar fulltime. Naast haar werk in de ploegleiderswagen worden ook de taken van Decroix binnen het performanceteam uitgebreid. Waar Marieke van Wanroij zich vooral bezighoudt met de persoonlijke ontwikkeling, focust Decroix zich met name op de wetenschappelijke aspecten trainen, testen en het materiaal.

Voor Postma ligt de toekomst elders, aangezien het ploegleiderschap onvoldoende aansloot op zijn professionele ambities. “Ik kijk terug op een mooie tijd als racecoach”, zegt hij. “Het was dan ook een lastige afweging. We hadden een geweldig eerste seizoen en het team heeft alles in huis om in 2022 nog beter te presteren.”

Gerelateerde updates