Shop
Schaatsploeg Team Jumbo-Visma via speciale live-uitzending officieel gepresenteerd

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma via speciale live-uitzending officieel gepresenteerd

Het profteam, de opleidingsploeg én het nieuwe marathonteam van Team Jumbo-Visma zijn maandag officieel gepresenteerd. De teampresentatie vond dit jaar, in verband met Covid-19, digitaal plaats via een speciale live-uitzending, die mede mogelijk werd gemaakt door Campina.

Op het middenterrein van ijsstadion Thialf kwamen presentator Humberto Tan, coach Jac Orie en de schaatsers in een tv-setting bijeen om terug te blikken op het succesvolle afgelopen seizoen, waarin de ploeg vele mooie prijzen wist te winnen en een flink aantal persoonlijke records noteerde. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de voorbereiding en de ambities richting het aankomende schaatsseizoen en het nieuwe sponsorship met Campina.

Uiteraard was er tijdens de presentatie ook aandacht voor de komst van de nieuwelingen Dai Dai N'tab, Kai Verbij en Marcel Bosker en de oprichting van het nieuwe marathonteam, dat onder sportieve leiding staat van Orie, gecoacht wordt door Peter de Vries en Diane Valkenburg en Unox als belangrijke partner heeft.

"Mede dankzij het aantrekken van Dai Dai, Kai en Marcel, de uitbreiding van onze opleidingsploeg met Jordy van Workum en Robin Groot en het oprichten van een marathonploeg heeft ons team de laatste maanden weer een mooie stap gezet richting de toekomst", aldus coach Orie.

"Buiten het fietsongeluk van Kai en de schouderblessure van Carlijn (Achtereekte, red.) hebben we tot dusver een goede voorbereiding richting het nieuwe schaatsseizoen gehad. Het is afwachten hoe de definitieve schaatskalender eruit komt te zien, maar we zullen ons uiterste best doen om ook dit seizoen weer op de belangrijke momenten het hoogst haalbare te bereiken."

Aankomende zaterdag staat in Thialf het NK clubs, dat vanaf dit seizoen een officieel Nederlands kampioenschap is, op het programma. Daar zal een aantal schaatsers van Team Jumbo-Visma voor het eerst dit seizoen in actie komen. Op zondag vertrekt de ploeg van coach Orie naar het Zuid-Duitse Inzell voor een trainingskamp, waarna van 30 oktober tot en met 1 november het World Cup Kwalificatie Toernooi (WCKT) plaatsvindt in Thialf.

Schaatsers Team Jumbo-Visma 2020/2021
Profteam: Sven Kramer, Patrick Roest, Marcel Bosker, Chris Huizinga, Kars Jansman, Thomas Krol, Hein Otterspeer, Kai Verbij, Dai Dai N’tab, Carlijn Achtereekte, Antoinette de Jong en Joy Beune;

Opleidingsploeg: Tijmen Snel, Merijn Scheperkamp, Serge Yoro, Joost van Dobbenburgh, Robin Groot en Jordy van Workum;

Marathonteam: Ingmar Berga, Casper de Gier, Harm Visser, Erik Jan Kooiman, Mats Stoltenborg en Robert Post.

Heb jij de live-uitzending gemist? Niet getreurd. Deze is hier terug te kijken.

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates