Shop
Schaatsploeg Team Jumbo-Visma officieel gepresenteerd voor seizoen 2022-2023

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma officieel gepresenteerd voor seizoen 2022-2023

Team Jumbo-Visma heeft woensdagmiddag het schaatsteam voor het seizoen 2022-2023 officieel gepresenteerd. In het Van der Valk Hotel in Wolvega werden de drie teams, die onder sportieve leiding staan van Jac Orie, uitgebreid aan de aanwezige media voorgesteld.

Naast een presentatie, die werd verzorgd door Diana Kuip, gaven Orie, bewegingswetenschapper Nico Hofman, marathoncoach Peter de Vries en assistent-coaches Ben Jongejan en Sicco Janmaat in verschillende sessies een uniek inkijkje in de trainingsmethodes, sporttesten en innovaties. Daarnaast werd er kort stilgestaan bij het afgelopen seizoen en werd er alvast vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

"Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op de zomer", aldus Orie. "We hebben goed getraind, allerlei nieuwe dingen gedaan en ik heb gezien dat iedereen de arbeid goed aan kon. De komende weken is het zaak om alles wat we aan nieuwe capaciteiten hebben opgedaan over te brengen op het ijs. Dat vind ik spannend, maar ook ontzettend leuk."

Team Jumbo-Visma versterkte zich deze zomer met Jutta Leerdam, Joep Wennemars, Jorrit Bergsma, Merel Conijn, Evelien Vijn (opleidingsploeg), Myrthe de Boer (opleidingsploeg) en Arjen van Damme (marathon). Orie vindt het 'spannend en hartstikke leuk' om met de nieuwkomers aan de slag te gaan. "Nieuwe mensen nemen hun eigen geschiedenis en ideeën mee, dus dat zorgt altijd voor een andere dynamiek", aldus de coach.

"In het begin zag je dat de nieuwkomers nog even moesten wennen, maar uiteindelijk draaiden ze hartstikke goed mee. Dat is ook wat je hoopt, want op die manier kunnen we elkaar beter maken."

Aankomend weekend rijden enkele schaatsers van Team Jumbo-Visma hun eerste wedstrijd. In Thialf staan die middag het NK Clubs en een aparte trainingswedstrijd op het programma. Vervolgens reist de ploeg af naar het Duitse Inzell. Dat is het laatste buitenlandse trainingskamp voordat eind oktober het schaatsseizoen officieel begint met het World Cup Kwalificatietoernooi.

Gerelateerde updates