Shop
Schaatsploeg Team Jumbo-Visma officieel gepresenteerd

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma officieel gepresenteerd

Team Jumbo-Visma heeft vrijdagmiddag het schaatsteam voor het seizoen 2023-2024 officieel gepresenteerd. Op het hoofdkantoor van Unilever, waar trouwe sponsor Unox gevestigd is, werden de drie teams aan de aanwezige media en sponsoren voorgesteld. Tijdens de presentatie deelde Orie het nieuws mede dat de wieler- en schaatsploeg per 1 januari uit elkaar gaan en dat Orie en Sven Kramer de schaatsploeg gaan runnen.

De teampresentatie werd geleid door Hélène Hendriks, die achtereenvolgens het Development Team, de marathon- en de langebaanploeg aan de pers en genodigden voorstelde. Nadat Orie een interessante presentatie had gegeven over de bewegingsarmoede onder jongeren bracht de coach het nieuws over de scheiding tussen de wieler- en schaatsploeg naar buiten.

"Ik vind het concept geweldig. Ik heb er ook altijd volledig achter gestaan", aldus Orie. "Maar door de successen van de wielerploeg heeft dat team een steeds internationaler karakter gekregen, terwijl wij als schaatsploeg een Nederlands karakter hebben. Daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan."

Verder werd bekend dat Jumbo nog één seizoen hoofdsponsor blijft alvorens het verder gaat als Founding Partner. Orie is Jumbo en de familie Van Eerd 'enorm dankbaar' voor de grote bijdrage die ze tot nu toe hebben geleverd. "Ik waardeer het zeer dat ze ons met de schaatsploeg de komende jaren een vliegende herstart geven dankzij hun commitment als Founding Partner."

 / 

Naast bovenstaand nieuws kregen de aanwezigen door middel van presentaties meer te weten over de werkwijze van de marathonploeg (door ploegleider Peter de Vries) en de verschillende soorten trainingen van de langebaanploeg (door assistent-coaches Ben Jongejan en Sicco Janmaat). Tot slot blikte Orie nog even terug op het succesvolle afgelopen seizoen en keek hij alvast vooruit naar de komende winter.

"We hebben een goede zomer gehad, waarin we zowel op mentaal, fysiologisch als voedingsgebied vooruitgang hebben geboekt. Het is een proces dat altijd doorloopt, maar we zien daar nu al resultaat van", aldus Orie. "Ik ben benieuwd wat het komende seizoen ons gaat brengen. Met twee WK’s en een EK in eigen huis belooft het in ieder geval een mooie winter te worden."

Gerelateerde updates