Shop
Schaatsploeg Team Jumbo-Visma en Unox verlengen contract om schaatscultuur in Nederland te behouden

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma en Unox verlengen contract om schaatscultuur in Nederland te behouden

Mooi nieuws aan de vooravond van de jaarlijkse teampresentatie van de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma: de ploeg van hoofdcoach Jac Orie en partner Unox gaan langer met elkaar door. Beide partijen hebben hun handtekening gezet onder een nieuw contract voor minstens één seizoen.

Unox is sinds het begin van het seizoen 2020/2021 aan de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma verbonden. Destijds ging de overeenkomst samen met het opstarten van de marathonploeg. Die ploeg, die onder leiding staat van ploegleider Peter de Vries, heeft het merk vanaf dag één als primaire partner. Ook droegen de talenten van het Development Team een aantal nationale wedstrijden een oranje cap op hun schaatspak met daarop het Unox-logo.

Mede dankzij de steun van Unox was de marathonploeg, in de persoon van Harm Visser, vorig seizoen in staat om zowel het eind- als het jongerenklassement te winnen van de Marathon Cup. Daarnaast wist de ploeg enkele mooie resultaten neer te zetten op natuurijs in zowel binnen- als buitenland.

Unox-logo prominent op pak langebaanschaatsers

Vanaf dit schaatsseizoen prijkt het Unox-logo niet alleen op de fiets- en andere trainingskleren van de langebaanschaatsers. Ook zullen wereldtoppers als Jutta Leerdam, Antoinette Rijpma-de Jong, Thomas Krol en Merijn Scheperkamp het logo op hun haarband en op de cap van het nationale wedstrijdpak dragen.

Het aantal Nederlanders dat is opgegroeid met strenge winters waarin iedereen de ijzers onderbond wordt helaas steeds kleiner. Beide partijen willen zich actief inzetten om de mooie schaatscultuur, die Nederland heeft, te behouden.

Sven Kramer, directeur Business Development bij Team Jumbo-Visma, reageert verheugd op de contractverlenging. "Unox is een enorm belangrijke partner voor de toekomst van het schaatsen. Het merk is al sinds jaar en dag verbonden aan deze oer-Hollandse sport. Als er natuurijs in Nederland ligt, komen er zo veel mensen bij elkaar. Dat is mooi om te zien. Samen met Unox gaan onze atleten zich inzetten om ook de jonge generaties, met elkaar, te laten genieten van deze prachtige sport."

Schaatsclinic

Om het belang hiervan te ondersteunen, beperken Team Jumbo-Visma en Unox zich niet alleen tot het tonen van het Unox-logo op de pakken. Ook werken ze samen om dichter bij de mensen te komen, bijvoorbeeld door een actie waar je een schaatsclinic kunt winnen om samen met de sporters uit het team een unieke schaatsdag te beleven."

"Unox is met trots sponsor van het schaatsteam van Team Jumbo-Visma", aldus Jan van den Berg van Unox. "In Nederland houden we van schaatsen, al generaties lang. Schaatsen is niet alleen een fantastische sport; het is een gevoel van verbondenheid, gezelligheid en liefde voor traditie. Met het ondersteunen van Team Jumbo-Visma willen we dit gevoel op- en naast het ijs doorgeven aan zowel jong als oud. Deze samenwerking is een mooie aanvulling op onze andere schaatspartnerships zoals het ondersteunen van het Natuurijsschaatsen, de bescherming van het Natuurijsmeesterambacht en support aan de Sven Kramer Academy."

Gerelateerde updates