Shop
Schaatsploeg Team Jumbo-Visma compleet na aantrekken Reina Anema

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma compleet na aantrekken Reina Anema

Reina Anema verdedigt aankomend seizoen de kleuren van Team Jumbo-Visma. De 27-jarige schaatsster uit Gorredijk komt over van Team FrySk en heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de ploeg van coach Jac Orie. De hoofdmacht van de schaatsploeg bestaat door het aantrekken van Anema in het olympische seizoen uit veertien schaatsers.

Anema kende afgelopen seizoen een succesweekend bij de Daikin NK afstanden door voor het eerst in haar carrière bij dat toernooi op het podium te staan. Op zowel de 3000 (4.04,28) als 5000 meter (7.01,37) wist de Friezin een zilveren medaille te bemachtigen. Een maand later eindigde ze bij het Daikin NK allround als derde achter Melissa Wijfje en winnares Antoinette de Jong, die bij Team Jumbo-Visma één van haar ploeggenotes wordt.

"Ik vind het heel bijzonder dat ik de komende twee seizoenen voor het beste schaatsteam ter wereld uit mag komen", aldus Anema. "We staan aan de vooravond van het belangrijke olympische seizoen, dus toen Jac mij belde en vertelde dat ze een extra dame voor de allroundtrein zochten, was ik eerlijk gezegd een beetje verrast. Ik had niet verwacht dat er nog veranderingen in de ploeg zouden plaatsvinden."

"Ik kijk ernaar uit om in zo'n professionele omgeving aan de slag te gaan. De hele ploeg ademt topsport en alles is tot in de puntjes geregeld. Team FrySk voelde voor mij als een familie, mede dankzij mijn speciale band met coach Siep (Hoekstra, red.), met wie ik altijd fijn heb samengewerkt. Ik zat daar goed op mijn plek, maar deze kans kon ik niet laten lopen. Ik kijk met een goed gevoel terug op afgelopen seizoen. Tegelijkertijd weet ik dat het nog beter kan. Ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

Orie: 'Reina heeft haar plafond nog lang niet bereikt'

Coach Orie is blij met de komst van Anema. "Ik ben ervan overtuigd dat Reina een goede versterking is voor onze vrouwentrein. Met Antoinette, Carlijn (Achtereekte, red.), Joy (Beune, red.) en Reina hebben we vier schaatssters die allemaal uit de voeten kunnen op de 1500, 3000 én 5000 meter, waardoor ze optimaal van elkaar gebruik kunnen maken en elkaar kunnen versterken. Reina past er met haar kwaliteiten perfect tussen."

"De laatste jaren heeft ze al een aantal keer mooie dingen laten zien, maar ik denk dat ze haar plafond nog lang niet heeft bereikt. Er zit nog veel rek in haar prestaties. Ik kijk uit naar onze samenwerking en als ploeg gaan we er alles aan doen om het maximale eruit te halen."

Veertien schaatsers

De hoofdmacht van de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma bestaat aankomend seizoen uit veertien schaatsers. Beau Snellink (afkomstig van TalentNED) en Tijmen Snel (doorgestroomd vanuit de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma) kwamen eerder al de gelederen versterken, terwijl Kars Jansman zijn handtekening zette onder een nieuwe eenjarige verbintenis. Hein Otterspeer besloot na zeven seizoenen de ploeg te verlaten.

Team Jumbo-Visma 2021-2022

Hoofdmacht
Allroundvrouwen
Antoinette de Jong
Carlijn Achtereekte
Joy Beune
Reina Anema (nieuw)

Allroundmannen
Beau Snellink (nieuw)
Chris Huizinga
Kars Jansman
Marcel Bosker
Patrick Roest
Sven Kramer

Sprinters
Dai Dai N'tab
Kai Verbij
Thomas Krol
Tijmen Snel (doorgestroomd)

Development Team

Jarle Gerrits (nieuw)
Jordy van Workum
Merijn Scheperkamp
Remo Slotegraaf (nieuw)
Robin Groot
Serge Yoro

Marathonploeg

Bart Hoolwerf (nieuw)
Casper de Gier
Harm Visser
Ingmar Berga
Mats Stoltenborg
Robert Post

Gerelateerde updates