Shop
Schaatsers en stafleden Team Jumbo-Visma na 72 klachtenvrije uren uit quarantaine

Schaatsers en stafleden Team Jumbo-Visma na 72 klachtenvrije uren uit quarantaine

Na 72 klachtenvrije uren hebben de schaatsers en stafleden van Team Jumbo-Visma een einde gemaakt aan hun quarantaine. Daarnaast testte de atleet, die eerder deze week een twijfelachtige testuitslag had, zondag negatief op COVID-19. Het is de bedoeling dat de ploeg van coach Jac Orie vanaf maandag de ijstrainingen in Thialf hervat.

De atleten van Team Jumbo-Visma lieten zich op donderdagmiddag 8 oktober in het Duitse Traunstein op verzoek van de Duitse gezondheidsdienst testen in verband met meerdere positieve testuitslagen bij schaatsers in Inzell. Op dat moment had geen van de Team Jumbo-Visma-leden klachten die passen bij corona.

Vanwege de positieve coronagevallen werd de Max Aicher Arena in Inzell tijdelijk gesloten, waarop Team Jumbo-Visma besloot om eerder dan gepland terug te keren naar Nederland.

Bij thuiskomst bleek één van de testresultaten van de Team Jumbo-Visma-atleten positief. De Ct-waarde lag op de grens tussen wel en niet afwijkend en was daarom twijfelachtig. Daarop besloot het hele team vrijdagmiddag uit voorzorg in quarantaine te gaan.

Aangezien de coronatesten in Traunstein op donderdagmiddag plaatsvonden, alle schaatsers en stafleden van Team Jumbo-Visma vervolgens gedurende 72 uur klachtenvrij bleven en de desbetreffende atleet zondag negatief op COVID-19 testte, is er geen reden om langer in isolatie te blijven.

Op basis van de huidige RIVM-regels en in samenspraak met sportkoepel NOC*NSF en de Nederlandse schaatsbond KNSB is besloten om de quarantaine voor alle Team Jumbo-Visma-schaatsers en – begeleiders op te heffen.

Foto: Glenn Wassenbergh

Gerelateerde updates