Shop
RWC Ahoy en ZRTC Theo Middelkamp sluiten aan bij Team Jumbo-Visma Koers

RWC Ahoy en ZRTC Theo Middelkamp sluiten aan bij Team Jumbo-Visma Koers

RWC Ahoy uit Rotterdam en ZRTC Theo Middelkamp uit Goes zijn de nieuwe partnerverenigingen van Team Jumbo-Visma op bolletjestruiniveau. De twee clubs gaan samen met de Nederlandse wielerploeg aan de slag om de gezamenlijke toekomstplannen te verwezenlijken.

Head of Community van Team Jumbo-Visma Jaap van Hulten is blij dat deze twee clubs een stap hogerop maken binnen de Team Jumbo-Visma Koers. “ZRTC Theo Middelkamp is een zeer interessante club en een gevestigde waarde in de provincie Zeeland. Zij voorzien de hele provincie van een fantastisch wielerlandschap. Het is een ambitieuze club en ze willen het wielrennen voor de jeugd in Zeeland echt vormgeven. Dat past heel goed bij onze Academy. Ook RWC Ahoy is een club die bezig is het jeugdwielrennen op de kaart te zetten, mede dankzij een enthousiast bestuur. Ze zijn bezig om het trainersvak goed vorm te geven binnen de vereniging en proberen samenwerkingsverbanden op te zetten in de regio. Dat doe je niet als je als club geen ambitie hebt. Dat is wat we zoeken in partnerverenigingen en daarom zijn we blij met deze twee clubs te bouwen aan de toekomst.”

Jan Baaijens is voorzitter van de renafdeling en ook bestuurslid bij ZRTC Theo Middelkamp. Baaijens ziet de samenwerking met Team Jumbo-Visma als een positieve stimulans voor de club. “Wij proberen onze activiteiten regionaal te houden en zijn een club die renners het beste probeert te bieden binnen onze mogelijkheden. Denk daarbij aan de juiste begeleiding en kwalitatieve trainingen. Wij hopen met deze samenwerking nog meer positiviteit binnen onze club te brengen, zodat we onze passie voor het wielrennen uit kunnen blijven dragen. Ook in de toekomst hopen wij namelijk een vaste waarde te blijven in de wielersport in onze regio en dit partnerschap gaat ons daar zeker bij helpen.”

Wouter Kelderman, voorzitter van RWC Ahoy, kijkt uit naar de samenwerking tussen de Rotterdamse club en Team Jumbo-Visma. “Bij RWC Ahoy willen wij wielrennen faciliteren vanaf de jeugd tot en met senioren, met plezier als voedingsbodem. Voor de jeugd willen we een springplank zijn. In het winnen van een wedstrijdje of doorstromen naar de elite of andere disciplines. Daarmee willen we een sportief-maatschappelijke impact realiseren. Deze samenwerking met Team Jumbo-Visma geeft ons die impuls. Dit partnerschap gaat helpen bij het laten groeien van onze club.”

Ook Cycling Team Limburg is inmiddels partnervereniging op bolletjestruiniveau.

Gerelateerde updates