Shop
Roglic ondervindt te veel last van blessures en verlaat Tour de France

Roglic ondervindt te veel last van blessures en verlaat Tour de France

Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma hebben besloten dat Roglic de Tour de France gaat verlaten. De Sloveen verschijnt vandaag niet aan de start van de negende etappe in Cluses en focust zich op nieuwe doelen.

Roglic kwam in de derde etappe van de Tour de France zwaar ten val en moest gehavend verder. Zijn blessures eisen hun tol en zorgen ervoor dat de nummer twee van het algemeen klassement van het afgelopen jaar de strijd moet staken.

“We hebben gezamenlijk deze keuze gemaakt”, zegt Roglic. “Het heeft geen zin om op deze manier door te gaan. Het is nu zaak om te herstellen en te focussen op mijn nieuwe doelen. Ik ben erg teleurgesteld dat ik de Tour moet verlaten, maar ik moet het accepteren zoals het is. Ik blijf optimistisch en kijk vooruit.”

“Direct na mijn valpartij in de derde etappe had ik niet gedacht dat die val mijn vertrek uit de Tour zou inleiden. Ik kijk nooit zo ver vooruit. Na een aantal dagen zag ik dat ik niet vooruit ging in mijn herstel. Ondanks dat ik mezelf in de tijdrit verbaasd heb, had ik de dagen daarna weer een slecht gevoel. De lange en zware etappes eisen hun tol. Daar ga ik nu van herstellen.”

Gerelateerde updates