Shop
Roest test daags na WK allround positief op coronavirus

Roest test daags na WK allround positief op coronavirus

Patrick Roest, die afgelopen weekend in het Noorse Hamar nog tweede werd op het WK allround, is vandaag positief getest op het coronavirus. De allrounder van Team Jumbo-Visma voelde zich al het gehele weekend niet honderd procent fit.

Voor en tijdens het mondiale allroundtoernooi werd Roest, net als alle andere Team Jumbo-Visma-schaatsers, dagelijks getest, maar zowel de PCR- als zelftesten kwamen iedere keer negatief terug. Aangezien Roest bij terugkomst in Nederland nog steeds niet fit was, deed hij maandag twee zelftesten. Deze waren beide positief. Vandaag kreeg hij dezelfde uitslag bij een PCR-test.

"Gezien het feit dat ik me zo voel en dat meerdere schaatsers uit onze ploeg (Beau Snellink en Marcel Bosker, red.) en daarbuiten afgelopen week positief testten, komt dit voor mij niet als een verrassing", aldus Roest. "Het verklaart misschien ook waarom ik het toernooi als zo zwaar heb ervaren."

Of hij aankomend weekend bij de World Cup Final in Heerenveen in actie kan komen, is nog de vraag. "Dat zullen we later deze week zien. Ik hoop in ieder geval snel weer fit te zijn."

Gerelateerde updates