Shop
Reef stapt in ploegleiderswagen Team Jumbo-Visma

Reef stapt in ploegleiderswagen Team Jumbo-Visma

Marc Reef (35) gaat komend wielerseizoen als coach aan de slag bij Team Jumbo-Visma. Gisteren werd bekend dat de inwoner van Oldenzaal na een dienstverband van ruim tien jaar Team DSM gaat verlaten.

Merijn Zeeman, sportive director van Team Jumbo-Visma, is ervan overtuigd dat hij met Reef een versterking in huis haalt. “Marc is een bevlogen en betrokken coach, die ook tactisch sterk is. Daarnaast is hij een fijn mens en een goede teamplayer”, aldus Zeeman, die in het verleden ook met de coach samenwerkte.

Reef tekende voor twee jaar bij het team van Richard Plugge. “Ik wil me blijven ontwikkelen als coach en na tien jaar in mijn huidige functie denk ik dat een nieuwe omgeving daaraan kan bijdragen. Na een aantal intensieve gesprekken ben ik ervan overtuigd dat ik bij Team Jumbo-Visma in een dergelijke omgeving terecht kom”, zegt hij. “Ik wil Team DSM bedanken voor het vertrouwen en de kans die ik heb gekregen om daar te starten als coach. In die periode, met vele hoogtepunten, heb ik heel veel geleerd en dat neem ik mee richting de toekomst. Nu is echter de tijd gekomen om volgende stappen te maken.”

De middendertiger treft bij Team Jumbo-Visma meerdere oude bekenden. “Met een aantal renners en stafleden heb ik in het verleden al samengewerkt. Ik kijk ernaar uit om weer met hen, maar zeker ook met de rest van de ploeg, intensief aan de slag te gaan en het beste bij iedereen naar boven te halen. Er staat een team dat eigenlijk overal waar we starten voor de winst mee kan strijden.”

Gerelateerde updates