Shop
Reactie op uitsluiting Merijn Zeeman in Tour de France

Reactie op uitsluiting Merijn Zeeman in Tour de France

Merijn Zeeman was na afloop van de 17e etappe aanwezig bij de controle van de fiets van Primoz Roglic. Daarbij ontstond discussie met de betreffende UCI-medewerker toen het crankstel van de fiets uit elkaar werd gehaald. De fiets is daarbij beschadigd en het crankstel moest naderhand noodgedwongen vervangen worden.

De woordenwisseling die tijdens die controle heeft plaats gehad, is voor de UCI aanleiding geweest om Merijn zwaar te sanctioneren. Merijn heeft terplekke zijn excuses gemaakt en betreurt het net als het team dat de discussie zo hoog is opgelopen. Er heeft geen handgemeen of iets dergelijks plaatsgehad.

Voor alle duidelijkheid: de routinecontrole wees uit dat de fiets van geletruidrager Roglic conform de reglementen was.

Zeeman: “Ik ben boos geworden toen de commissaris het crankstel van de fiets van Primoz demonteerde. Wij staan voor een eerlijke sportbeoefening en daarbij horen controles, maar die moeten wel in alle redelijkheid gebeuren. Ondanks dat had ik mijn kalmte moeten bewaren en de UCI-commissaris respectvoller moeten benaderen.”

Merijn mag wel onderdeel van het Tour de France-team van Team Jumbo-Visma in Frankrijk blijven, maar de resterende drie etappes geen officiële functies meer uitoefenen binnen de geaccrediteerde zones van de wedstrijd.

Gerelateerde updates