Profiel
Reactie Dumoulin, Van Aert en Roglic op uitstellen Olympische Spelen

Reactie Dumoulin, Van Aert en Roglic op uitstellen Olympische Spelen

Het IOC heeft dinsdag bekend gemaakt dat de Olympische Spelen van aankomende zomer in Tokio zijn uitgesteld. De reacties van Tom Dumoulin, Wout van Aert en Primoz Roglic.

Tom Dumoulin: "Begrijpelijk dat de Spelen worden uitgesteld en in ieder geval fijn dat er in dit stadium al een knoop is doorgehakt. Dat geeft wel duidelijkheid. Heel jammer voor mij en voor vele andere sporters, maar ik neem aan en ik hoop dat van uitstel geen afstel komt en dat we ons mogen verheugen op de Spelen in het volgende jaar. Op dit moment zijn er ergere en belangrijkere dingen in de wereld dan sport."

Wout van Aert: “Ik denk dat het een goede beslissing is. En ik denk dat het voor iedereen goed is dat het vroeg beslist is. De maatschappelijke roep om een beslissing werd de voorbije dagen steeds luider. Op deze manier krijgt iedereen de kans om zich goed voor te bereiden. Dat zou dit jaar zeker niet het geval geweest zijn. Voor mij persoonlijk vergroot het mijn kans op een selectie, omdat ik meer mogelijkheden krijg om me te tonen. Nu dit verstandig besluit gemaakt is, krijgen de verschillende sporten ook de kans om hun kalender te hervormen. In het wielrennen verschaft dat de ruimte om koersen in te halen of om, ik zeg maar iets, de Tour eventueel te verschuiven. En voor volgend jaar kan de kalender met de Olympische Spelen alvast rekening houden. Dat we dat nu al weten is positief. Dus ik ben niet al te teleurgesteld. Hopelijk komen er nog andere doelen dit jaar.”

Primoz Roglic: "Ik vind het een slimme beslissing gezien de situatie waar de wereld zich momenteel in bevindt. Gezondheid gaat altijd boven sport."

Gerelateerde updates