Shop
Ramler kiest voor nieuw avontuur bij marathonploeg Team Jumbo-Visma

Ramler kiest voor nieuw avontuur bij marathonploeg Team Jumbo-Visma

De marathonploeg van Team Jumbo-Visma heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Victor Ramler heeft zijn handtekening gezet onder een contract, dat hem voor minimaal één seizoen verbindt aan het team van ploegleider Peter de Vries.

Ramler, die opgroeide naast de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, is een schaatser die gespecialiseerd is in de lange afstanden. Daarnaast maakte hij een aantal keer indruk op de Mass Start. Bij de NK afstanden van 2019 (zilver) en 2022 (brons) eindigde hij op het podium en in januari 2021 debuteerde hij op het onderdeel in de World Cup.

"Ik kijk er enorm naar uit om vanaf volgend seizoen voor de marathonploeg van Team Jumbo-Visma uit te komen", reageert Ramler. "Ik wil graag een nog betere schaatser worden en heb mezelf de vragen gesteld: wat heb ik daarvoor nodig en in welke omgeving kan dat het beste? Na enkele gesprekken met Peter en assistent-coach Ingmar Berga ben ik tot de conclusie gekomen dat dat bij Team Jumbo-Visma is."

"Ik kreeg gelijk een goed gevoel toen ik met hen sprak. Naast het feit dat ik hoop hard te schaatsen, vind ik het belangrijk dat ik me ergens op mijn gemak voel en dat er een klik is. Dat was met Peter en Ingmar direct het geval. Ik heb er zin in om samen met mijn nieuwe ploeggenoten iedere week te strijden om de overwinning. Met Harm (Visser, red.), Mats (Stoltenborg, red.) en Robert (Post, red.) zit er veel kwaliteit in de ploeg."

Net als in de afgelopen jaren zal Ramler op de verschillende schaatsonderdelen actief blijven. "Maar mijn primaire focus zal op de marathonploeg liggen. Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur. Daarnaast heb ik grote ambities op de Mass Start. Ik ben ervan overtuigd dat ik beide onderdelen goed kan combineren bij deze professionele ploeg. Mocht de schaatskalender het toelaten, zal ik ook af en toe een langebaanwedstrijd meepakken."

De Vries: 'Met Victor halen we een heel goede schaatser in huis'

Ploegleider De Vries reageert verheugd op de komst van Ramler. "Met Victor halen we een heel goede schaatser in huis. Dat hij naast snelheid ook over veel andere kwaliteiten beschikt, heeft hij de laatste jaren wel laten zien. Ik denk dat we bij Team Jumbo-Visma de juiste tools bezitten om het maximale eruit te halen bij hem. Ik heb een erg goed gevoel overgehouden aan onze gesprekken van de laatste tijd en kijk uit naar onze samenwerking."

Gerelateerde updates