Shop
Opleidingsploeg Team Jumbo-Visma hengelt toptalent Vijn binnen

Opleidingsploeg Team Jumbo-Visma hengelt toptalent Vijn binnen

Het Development Team van Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Evelien Vijn (19). De vice-wereldkampioene bij de junioren tekent voor twee jaar bij de opleidingsploeg die onder sportieve leiding staat van Jac Orie en gecoacht wordt door Sicco Janmaat.

Voor Vijn, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor TalentNED, gaat er met de overstap naar Team Jumbo-Visma een droom in vervulling. "Ik vind het heel gaaf dat ik de komende jaren voor deze grote ploeg mag rijden. Ik denk dat ik hier veel kan leren en kijk er dan ook erg naar uit om deze uitdaging aan te gaan", reageert de Wieringerwerfse verheugd.

Volgens Vijn was de beslissing om voor het Development Team van Team Jumbo-Visma te kiezen weloverwogen. "De wetenschappelijke achtergrond spreekt me erg aan en daarnaast vind ik het fijn dat ik de tijd krijg om me rustig verder te ontwikkelen. Natuurlijk wil je altijd het maximaal haalbare uit je carrière halen, maar het proces en de weg ernaartoe zijn veel belangrijker."

Vijn kan terugkijken op een succesvol laatste jaar bij de junioren. Bij het WK op het buitenijs van Innsbruck veroverde ze de wereldtitel op de ploegenachtervolging en pakte ze vier zilveren medailles, waaronder de tweede plek in het allroundklassement. Bij de Junior World Cups stond ze maar liefst zeven keer op het hoogste treetje. "Ik heb het afgelopen seizoen hele mooie dingen meegemaakt en een mooie stap gezet", aldus Vijn.

Allround

Behalve bij de junioren stond de Noord-Hollandse ook haar mannetje bij de senioren. Zo eindigde ze bij de Daikin NK afstanden verrassend als derde op de Mass Start en mocht ze, mede door deze prestatie, in Calgary haar World Cup-debuut maken bij de senioren. "Ik vond het heel vet om ineens tussen al die buitenlandse toppers te staan. Dat was ontzettend leerzaam."

Bij het Development Team van Team Jumbo-Visma hoopt Vijn zich de komende jaren door te blijven ontwikkelen en de stap te maken naar de nationale top. Ze zal zich voornamelijk richten op de 1500, 3000 en 5000 meter. "Met name op technisch gebied valt er nog veel winst te behalen valt en daarnaast hoop ik door het uitvoeren van allerlei testen meer over mezelf te weten te komen. Mijn uiteindelijke doel is om over een paar jaar de overstap te maken naar de A-ploeg."

Ook Janmaat, coach van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, toont zich in zijn nopjes met de komst van Vijn. "Evelien rijdt voor haar leeftijd hartstikke goed en heeft zich dit seizoen sterk doorontwikkeld. We vonden elkaar heel snel in hoe we de samenwerking voor ogen zien", aldus Janmaat, die veel potentie ziet in Vijn. "Ze kan zowel een goed allroundtoernooi rijden als hard rijden op de individuele afstanden. Uiteindelijk hopen we dat zij in de toekomst het allroundschaatsen gaat dragen."

Vijn is de eerste versterking van het Development Team van Team Jumbo-Visma, dat na twee seizoenen afscheid neemt van Robin Groot. Jordy van Workum, Remo Slotegraaf, Jarle Gerrits en Serge Yoro zijn de andere namen uit de ploeg.

Gerelateerde updates