Shop
Opleidingsploeg Team Jumbo-Visma compleet na aantrekken Slotegraaf en Gerrits

Opleidingsploeg Team Jumbo-Visma compleet na aantrekken Slotegraaf en Gerrits

Het Development Team van Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Remo Slotegraaf en Jarle Gerrits. De beide schaatsers komen de komende twee seizoenen uit voor de opleidingsploeg, die onder sportieve leiding staat van Jac Orie en wordt gecoacht door Sicco Janmaat.

Slotegraaf maakte afgelopen seizoen namens TalentNED indruk tijdens het Daikin NK allround. De schaatser uit Peize, die afgelopen vrijdag negentien jaar werd, eindigde bij het toernooi als zevende in het eindklassement. Daarnaast verbeterde hij op alle vier de afstanden zijn persoonlijke record. Een maand later dook hij bij het WK Kwalificatie Toernooi nog eens bijna anderhalve seconde onder zijn PR op de schaatsmijl (1.48,67 -> 1.47,32).

"Ik ben heel blij dat ik deze stap kan zetten", aldus Slotegraaf. "Aan het begin van het vorige seizoen was dit een droom en een doel om te bereiken. Als het dan daadwerkelijk gebeurt, is dat natuurlijk mooi. De laatste maanden heb ik al een aantal keer meegetraind en dat beviel goed, dus toen de ploeg liet weten dat ze mij wilde hebben, was de keuze snel gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste ploeg is om mezelf te blijven ontwikkelen."

"Ik kijk met een positief gevoel terug op het afgelopen seizoen. Door het coronavirus was het een bijzonder jaar, maar ik heb ondanks alle beperkingen mooie dingen kunnen laten zien. Met het NK allround als absolute hoogtepunt. Ik werd als eerste reserve toegevoegd en ging zonder al te veel verwachtingen het toernooi in. Met een zevende plek in het eindklassement pakte het zo goed uit, dat ik na afloop dacht: hoe is dit mogelijk? Zo gaaf."

Gerrits

Gerrits, die het liefst uitkomt op de 1000 en 1500 meter, kwam afgelopen seizoen op het WK Kwalificatie Toernooi uit op de 500 meter. Op de kortste sprintafstand scherpte hij zijn persoonlijke record aan met een tijd van 36,10. Na de jaarwisseling verbeterde hij op de 1000 meter tijdens een trainingswedstrijd ook zijn snelste tijd ooit: 1.11,70 (was 1.11,78). Op de schaatsmijl heeft hij een tijd van 1.49,24 staan.

"Dat ik uit mag komen voor Team Jumbo-Visma is een droom die uitkomt", reageert Gerrits. "Toen ik door de ploeg werd benaderd, geloofde ik het in eerste instantie niet. Ik moest mezelf even in mijn arm knijpen. De laatste jaren heb ik mezelf goed ontwikkeld, maar afgelopen seizoen kende ik fysiek wat tegenslagen. Dat is natuurlijk balen, maar ik ben er zeker van dat ik er alleen maar sterker uitkom."

"Ik heb ontzettend veel plezier in het schaatsen en doe er daarom alles aan om het maximale eruit te halen. Bij deze ploeg hoop ik de volgende stap in mijn carrière te kunnen zetten. Ik zal nog even moeten wachten, maar ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Coach Janmaat reageert verheugd op de komst van de twee negentienjarige schaatsers. "Met Remo en Jarle hebben we twee talentvolle schaatsers binnengehaald. Aangezien Remo als allrounder goed uit de voeten kan en Jarle sprintkwaliteiten heeft, zijn ze beiden een goede aanvulling op ons team. We zien veel potentie en toekomst in deze twee jongens en ik kijk er dan ook naar uit om met ze samen te werken."

Van Dobbenburgh

Tegenover de komst van Slotegraaf en Gerrits staat het vertrek van Joost van Dobbenburgh, van wie het aflopende contract niet wordt verlengd. De 23-jarige sprinter maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van de opleidingsploeg. Tijmen Snel komt aankomend schaatsseizoen uit voor de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma.

Development Team 2021-2022

Jordy van Workum
Merijn Scheperkamp
Robin Groot
Serge Yoro
Remo Slotegraaf (nieuw)
Jarle Gerrits (nieuw)

Gerelateerde updates