Shop
Opleidingsploeg Team Jumbo-Visma compleet na aantrekken Myrthe de Boer

Opleidingsploeg Team Jumbo-Visma compleet na aantrekken Myrthe de Boer

Het Development Team van Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Myrthe de Boer. De 20-jarige schaatsster komt de komende twee seizoenen uit voor de opleidingsploeg, die onder sportieve leiding staat van Jac Orie en wordt gecoacht door Sicco Janmaat.

"Ik ben blij dat ik de komende twee seizoenen voor Team Jumbo-Visma uit mag komen", aldus De Boer. "De afgelopen jaren heb ik er nog voor gekozen om met een juniorenteam te blijven trainen, omdat het een hele brede ploeg was. Met jonge en goede gasten erin. Daar heb ik veel aan gehad. Nu was het tijd voor een stap hogerop."

"Als zo’n professionele ploeg als deze je dan opbelt met de mededeling dat ze je graag willen hebben, hoef je niet lang na te denken. Dit was een kans die ik niet kon laten lopen. Ik ga naar een team waar alles tot in de puntjes is geregeld. Ik ben benieuwd wat zowel Jac als Sicco kan betekenen voor mijn ontwikkeling. Ik kijk uit naar dit volgende hoofdstuk."

De Boer maakte afgelopen seizoen indruk tijdens de NK afstanden en het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Bij het nationaal kampioenschap verbeterde ze haar persoonlijk record op de 500 (38,82), 1000 (1.15,51) en 1500 meter (1.56,76). Enkele maanden later deed ze dat bij het OKT ook op de 3 en 5 kilometer (4.14,78 en 7.25,07).

De komende jaren hoopt de Friezin deze stijgende lijn door te trekken. "Ik wil mezelf op alle vlakken blijven verbeteren en groeien naar een niveau waarmee ik mee kan strijden om de World Cup-tickets. Vervolgens hoop ik in de toekomst de stap te kunnen zetten naar de hoofdploeg. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de hulp van de begeleidingsstaf van Team Jumbo-Visma een heel eind kan komen."

Janmaat

Coach Janmaat is in zijn nopjes met het aantrekken van De Boer. "We halen met Myrthe een erg talentvolle schaatsster in huis. Technisch kan ze goed schaatsen, maar ook als persoon maakt ze een goede indruk. Na het seizoen hebben we haar uitgenodigd voor een aantal fietstesten. Wat ze daarbij liet zien, was indrukwekkend en heeft een grote rol gespeeld in ons besluit om haar te halen. We zijn ervan overtuigd dat ze veel groeipotentie heeft."

Met het aantrekken van De Boer is de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma compleet. Eerder kwam schaatsster Evelien Vijn al over van TalentNED. "Bij Team Jumbo-Visma vinden we het belangrijk om naast de mannen ook te investeren in het damesschaatsen. Met de komst van Vijn en De Boer hebben we twee ambitieuze dames aangetrokken voor de toekomst. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking."

Naast Vijn en De Boer bestaat het Development Team komend seizoen uit Jordy van Workum, Serge Yoro, Jarle Gerrits en Remo Slotegraaf. Merijn Scheperkamp, die vorig seizoen veel indruk maakte door zich onder meer te plaatsen voor de Olympische Spelen van Peking, werd door Team Jumbo-Visma overgeheveld naar de profploeg. Van Robin Groot werd na twee seizoenen afscheid genomen.

Gerelateerde updates