Shop
Olympisch kampioene Achtereekte verlaat trainingskamp voor schouderoperatie

Olympisch kampioene Achtereekte verlaat trainingskamp voor schouderoperatie

Carlijn Achtereekte verlaat donderdag noodgedwongen het trainingskamp van Team Jumbo-Visma in Inzell. De regerend olympisch kampioene op de 3000 meter ondergaat eind deze week een operatie aan haar linkerschouder.

Ruim een week geleden ging bij een krachttraining in Thialf de schouder van de 30-jarige allroundster uit de kom. Uit onderzoeken in het ziekenhuis bleek vervolgens dat ook het gewricht is beschadigd. Om de kans op herhaling te verkleinen en met het oog op de Olympische Spelen van volgend seizoen is ervoor gekozen om nu onder het mes te gaan. Voor een dergelijke ingreep staat een revalidatietijd van enkele weken.

"Dit is een flinke tegenvaller", aldus Achtereekte. "De trainingen gingen goed en ik voelde me superfit. Er zit helaas niets anders op dan het te accepteren. Ik ga er alles aan doen om nog sterker terug te keren."

Achtereekte pakte in 2018 tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang een gouden medaille op de drie kilometer. Afgelopen seizoen wist de schaatsster uit Lettele een zilveren plak te veroveren op de 3000 meter bij de WK afstanden in Salt Lake City.

Team Jumbo-Visma bereidt zich in Inzell voor op het nieuwe schaatsseizoen. Door het ontbreken van zomerijs in Thialf besloot de ploeg van coach Jac Orie af te reizen naar het Zuid-Duitse plaatsje, waar het tot en met volgende week woensdag verblijft.

Gerelateerde updates