Shop
N'tab zet handtekening onder nieuw tweejarig contract bij Team Jumbo-Visma

N'tab zet handtekening onder nieuw tweejarig contract bij Team Jumbo-Visma

Dai Dai N'tab heeft zijn contract bij Team Jumbo-Visma, dat nog liep tot en met de Olympische Winterspelen van 2022, met twee jaar verlengd. De recent 27 jaar geworden sprinter ligt nu tot en met 2024 vast bij de ploeg van coach Jac Orie.

N'tab, die vorig jaar april samen met Kai Verbij de overstap maakte naar Team Jumbo-Visma, maakte indruk gedurende zijn eerste winter in dienst van de ploeg. Zijn absolute hoogtepunt was het behalen van een bronzen medaille op de 500 meter tijdens de WK afstanden in Thialf. Het betekende de eerste individuele WK-medaille uit zijn loopbaan.

Daarnaast veroverde hij bij de twee wereldbekers in Heerenveen op drie van de vier 500 meters een medaille (1x goud, 1x zilver en 1x brons). Zijn wereldbekeroverwinning op de kortste sprintafstand was zijn eerste in bijna vier jaar tijd. Door zijn goede resultaten schreef hij het wereldbekereindklassement van de 500 meter op zijn naam. Voor de jaarwisseling wist N'tab tevens de Nederlandse titel te veroveren op de 500 meter.

"Ik ben blij dat ik ook de komende jaren aan Team Jumbo-Visma verbonden blijf", reageert N'tab verheugd op zijn contractverlenging. "Ik zit goed in mijn vel, ben erg blij met de dynamiek in de ploeg en wil graag verder op de manier waarop ik nu bezig ben. Afgelopen seizoen heb ik veel progressie geboekt en ik denk dat er alleen nog maar rek in zit."

"Ik ben blij dat ik nu al weet waar ik aan toe ben en hoe de komende jaren er voor mij uitzien, waardoor ik me volledig kan focussen op de belangrijke doelen dit olympische seizoen. Ik kan me sportief geen betere plek wensen dan dit. Samen met Jac en de andere stafleden hoop ik de stijgende lijn van vorig jaar door te trekken. Ik ga mijn uiterste best doen om er dit jaar weer het maximale uit te halen."

Orie blij met aanblijven N'tab

"Ik vind het geweldig dat N'tab langer bij ons team blijft", aldus coach Orie. "Het is een jongen met grote sprintkwaliteiten. Afgelopen seizoen heeft hij al een aantal mooie dingen kunnen laten zien, maar ik denk dat er op zowel het fysieke als het technische vlak nog veel ruimte voor verbetering is. Ik kijk ernaar uit om daar samen met hem aan te werken en de potentie die erin zit eruit te halen."

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates