Profiel
Niet helemaal fitte Kramer mist Daikin NK allround

Niet helemaal fitte Kramer mist Daikin NK allround

Sven Kramer heeft besloten om niet van start te gaan bij het Daikin NK allround. De zesvoudig Nederlands kampioen is niet fit genoeg om deel te nemen aan het toernooi in Thialf.

Kramer, die twee keer negatief testte op het coronavirus, was sinds de nacht van dinsdag op woensdag grieperig en heeft na overleg met coach Jac Orie en de medische staf van Team Jumbo-Visma besloten om een streep te zetten door het nationale allroundkampioenschap, dat op zaterdag en zondag wordt verreden in de Friese ijstempel.

"Dit is natuurlijk erg balen", aldus Kramer. "Door de hele coronasituatie hebben we al niet veel wedstrijden op de schaatskalender dit jaar, dus ik had hier natuurlijk graag willen rijden. Alleen doe ik dat niet ten koste van alles. Het moet wel verantwoord zijn."

Namens Team Jumbo-Visma doen Patrick Roest, Marcel Bosker, Chris Huizinga, Kars Jansman, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte en Joy Beune mee aan het NK. Ook Robin Groot en Jordy van Workum van de opleidingsploeg staan dit weekend aan de start in Heerenveen.

Gerelateerde updates